Ο Μάρκος Καφούρος για τα υποθηκοφυλακεία Ίου και Σερίφου

Ο Μάρκος Καφούρος για τα υποθηκοφυλακεία Ίου και Σερίφου

Μάρκος Εμμ. Καφούρος: «Η διαδικασία της ψηφιοποίησης πρέπει να διευκολύνει και όχι να αποτελεί πηγή προβλημάτων για την οικονομική ζωή των Κυκλάδων».

Ο Μάρκος Καφούρος για τα υποθηκοφυλακεία Ίου και Σερίφου

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε σήμερα ερώτηση στον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης σχετικά με τη μεταφορά των υποθηκοφυλακείων Ίου και Σερίφου στα υποκαταστήματα του κτηματολογικού γραφείου Κυκλάδων σε Θήρα και Μήλο αντίστοιχα. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των νησιών από τη καθυστέρηση ψηφιοποίησης των έγχαρτων αρχείων των υποθηκοφυλακείων Ίου και Σερίφου. Η δυσλειτουργία αυτή προκαλεί ζημιογόνες αρρυθμίες αφού ακυρώνει τις μεταγραφές ακινήτων λόγω αδυναμίας έκδοσης πιστοποιητικών, οδηγώντας τους νησιώτες στην ταλαιπωρία που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ως απότοκο της νησιωτικότητας. 

Ο κ. Καφούρος καταλήγοντας, ζητά άμεσες απαντήσεις και λύσεις ώστε να ομαλοποιηθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους νησιώτες και να υπάρξει το συντομότερο επιστροφή στη κανονικότητα. 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Σας ενημερώνουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σύμφωνη με το άρθρο 6 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών δεδομένων της Ε.Ε. (ΕΕ 2016/679), όπως ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη με το νόμο 4624/2019 ΦΕΚ 137/Α/29-8-2019.

Προς το σκοπό αυτό συλλέγουμε τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως το email σας,  για ενημερωτικούς και προωθητικούς σκοπούς και τηρούμε ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο ανανεώνεται και από το οποίο διαγράφονται τα προσωπικά σας δεδομένα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν μεταβιβάζονται σε τρίτα μέρη, εντός ή εκτός της Ε.Ε., ενώ δεν γίνεται επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Σας ενημερώνουμε ότι έχετε πάντα τη δυνατότητα απεγγραφής και διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων από τα αρχεία μας όπως και ότι μπορείτε να ασκήσετε όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τα άρθρα 15 επ. του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, όπως το δικαίωμα πρόσβασης, ενημέρωσης, το δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα στη φορητότητα και το δικαίωμα εναντίωσης κατόπιν αιτήματος που μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email m.kafouros@parliament.gr, στο οποίο μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο