Η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου για την ονοματοδοσία του Λυκείου Νάξου
Η σύζυγος του Μανώλη Γλέζου, Τζώρτζια, μέσω ανάρτησής της στο facebook όπου διατηρεί λογαριασμό παίρνει θέση, όχι για πρώτη φορά, σχετικά με την απόφαση της υπουργού Παιδείας για ονοματοδοσία του Λυκείου Νάξου σαν “Μανώλης Γλέζος”.
Αναφέρει ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κινητοποίηση των 585 Ναξίων Πολιτών των Γραμμάτων, της Επιστήμης και του Πολιτισμού ενώ βάλει και εναντίον τον Δημήτρη Λιανού αναφέροντας: “Αυτό που με στεναχωρεί αφάνταστα είναι που ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , με τέτοιο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στο νησί, αντί να προσπαθήσει να το αγκαλιάσει και να κάνει τη Νάξο ένα πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση, αγκάλιασε αυτούς που ασχολούνται με το αν ο Μανώλης είναι κομμουνιστής ή όχι…”
Αναφέρει η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου…
“Και πάλι τα παιδιά έδειξαν το δρόμο.
Η κινητοποίηση και το κάλεσμα των 585 Ναξίων Πολιτών των Γραμμάτων, της Επιστήμης και του Πολιτισμού, οι ερωτήσεις στη βουλή 5 κοινοβουλευτικών κομμάτων (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25), που ανταποκρίθηκαν στην αυτονόητη συμβολική προσωνυμία σε Μανώλης Γλέζος του ΓΕΛ Νάξου, αποτέλεσε το αίσιο τέλος μιας ιστορίας που δεν υπήρχε λόγος να απασχολήσει ούτε την τοπική κοινωνία, ούτε να αποτελέσει ντροπή για ένα νησί και τους κατοίκους του.
Το Υπουργείο Παιδείας θα ήταν ανακόλουθο με τον τίτλο του, αν δεν υπέγραφε το σχετικό διάταγμα. Αν ό Μανώλης ήταν στη ζωή θα έπρεπε να τον συμβουλεύεται, γιατί δεν νομίζω ότι κανένας από το Υπουργείο έχει ποτέ επισκεφτεί 518 σχολεία ανά την Επικράτεια και την Ευρώπη.
Αυτό που με στεναχωρεί αφάνταστα είναι που ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , με τέτοιο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στο νησί, αντί να προσπαθήσει να το αγκαλιάσει και να κάνει τη Νάξο ένα πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση, αγκάλιασε αυτούς που ασχολούνται με το αν ο Μανώλης είναι κομμουνιστής ή όχι.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ (γιατί δεν ξεχνώ) αυτούς τους 14 ανιστόρητους, μικροπρεπείς και ασήμαντους δημοτικούς συμβούλους, που επειδή κατά τύχη βρέθηκαν σε μια καρέκλα, εκλεγμένοι από ένα μέρος των Αξωτών, νόμισαν κιόλας ότι εκπροσωπούν όλη τη Νάξο.”