///

Νάξος: Ο Αλέκος Χωριανόπουλος των 72 Μαΐων, “κατάπιε”, σήμερα, έναν μαραθώνιο! (video) – Ο αμετανόητος εραστής του Μαραθωνίου Δρόμου

Νάξος: Ο Αλέκος Χωριανόπουλος των 72 Μαΐων, "κατάπιε", σήμερα, έναν μαραθώνιο! (video) - Ο αμετανόητος εραστής του Μαραθωνίου Δρόμου

Δεν εξεπλάγην. Τον είδα, εποχούμενος εγώ, να έρχεται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, λες και είχε (εκείνη την ώρα) βγει, για jogging (τζόκινγκ)! Άνετος! Σχεδόν χαλαρός! Ήθελε μόλις 2 χλμ να φτάσει στο κέντρο της Χώρας Νάξου.

Ο αμετανόητος μαραθωνοδρόμος (με τα πολλά μετάλλια στην συλλογή του), εκ Κωμιακής ορμώμενος, Αλέκος Χωριανόπουλος που “έχει φάει με το κουτάλι” την κλασική (αυθεντική) διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου (έχει λάβει μέρος σε 18 από τους 37 “αυθεντικούς” μαραθωνίους…) έτρεχε, χθες, σαν γυμνασιόπαιδο! Για κλάσματα δευτερολέπτου, κι όσες φορές χρειάστηκε,”κατέβαζε” ταχύτητα και χαιρετούσε γιοταχήδες, ταξιτζήδες, φυσιολάτρες κ.ά, για ένα “γειά σας!” με το χέρι σηκωμένο ψηλά…

Αυτός είναι ο Αλέκος Χωριανόπουλος. Ο λιπόσαρκος, “Αλέκος. “Ο Ναξιώτης μαραθωνοδρόμος”. Ο άνθρωπος που μόνο η COVID-19 μπήκε εμπόδιο στην επιθυμία του να “τρέξει” (πέρσι), για πολλοστή φορά, την κλασική διαδρομή των 42.195 μέτρων. Ο συμπατριώτης μας λάτρης του Μαραθωνίου Δρόμου που λέει όχι στα ποτά και τα τσιγάρα.

Σαν… στραγάλια καταπίνει τα χιλιόμετρα ο Αλέκος Χωριανόπουλος! Που γι’ αυτόν, οι αποστάσεις μαραθωνίου μήκους δεν αποτελούν πρόκληση. Είναι πάθος! Είναι χαρά! Είναι “έρωτας”, που τελειωμό δεν έχει!!!

Στα 72 του!!!

Ο Αλέκος Χωριανόπουλος (που διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του), συνηθίζει να δηλώνει:

“Ο αγώνας είναι για μένα, η προπόνηση!”

Αυτός είναι ο Αλέκος Χωριανόπουλος, που όταν ξεκινά να τρέχει, δεν εννοεί να σταματήσει…

Ναι, “καταπίνει” χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων… για προπόνηση!!!

Γενννήθηκε για να τρέχει, όπως λέει. Και τρέχει πάνω από έξι δεκαετίες. Τρέχει ασταμάτητα!!!

-Δεν άντεξα στον… πειρασμό. Και είπα: “Δεν γίνεται, πρέπει να τον ‘γράψω’. Εγκατέλειψα χωρίς δεύτερη σκέψη τις δύο “ρόδες” μου σε μιαν άκρη του δρόμου Γαλανάδου-Χώρας, και τον ‘έγραψα’.

Δεν χρειάστηκε να το “παλέψω” πολύ, για ν’ αλλάξω δυο λεξούλες μαζί του.

“Από πού έρχεσαι;”, τον ρώτησα. “Από την Κωμιακή”, μου απάντησε. Για να προσθέσει: Έδωσα τα ρούχα μου στο ΚΤΕΛ και πάω τώρα να τα πάρω από την Χώρα”.

Νάξος: Ο Αλέκος Χωριανόπουλος των 72 Μαΐων, "κατάπιε", σήμερα, έναν μαραθώνιο! (video) - Ο αμετανόητος εραστής του Μαραθωνίου Δρόμου

Από την Κωμιακή στην Χώρα Νάξου!!! Μια απόσταση περίπου 40 χλμ, σε 3 ώρες και 7 λεπτά!!! Ο Αλέκος Χωριανόπουλος των 72 Μαΐων!!!

-Ο Αλέκος Χωριανόπουλος δηλώνει πανέτοιμος σε μερικές εβδομάδες να “τρέξει” και πάλι την κλασική διαδρομή και να τερματίσει σαν έφηβος!!!

Καλή επιτυχία, Αλέκο Χωριανόπουλε! Η Νάξος, αισθάνεται υπερήφανη για εσένα!!!

*ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΗ “ΦΩΤΟ”: “ΦΩΤΟ” ΑΡΧΕΙΟΥ…

Μετάβαση στο περιεχόμενο