Η τέλεια τηγανιτή πατάτα σύμφωνα με διάσημη chef
Η διάσημη Ελληνίδα chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, με τα τα δύο αστέρια Michelin, δίνει στον ιστότοπο Press Publica το τέλειο τρόπο μαγειρέματος της τηγανιτής πατάτας, αφού αναφέρει ότι η καλύτερη είναι αυτή της Νάξου…
Θα μας δώσετε ένα tip για τέλειες τηγανητές πατάτες, που όλοι μας λατρεύουμε!;
Για να φτιάξουμε τις τέλειες τηγανητές πατάτες πρέπει πρώτα από όλα να χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκες πατάτες, τη σωστή ποικιλία για τηγάνισμα και αυτές είναι οι Νάξου. Επίσης οι τέλειες τηγανητές πατάτες γίνονται σε τηγάνι! Κακά τα ψέμματα. Πρέπει να είναι κομμένες στο ίδιο μέγεθος, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Τις τηγανίζουμε πρώτα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να πάρουν χρώμα και μέχρι να μαγειρευτούν μέσα (ποσάρισμα). Μετά, σε δυνατή φωτιά, για να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές.