Οι Ρουμάνοι μάστερ σεφ δοκιμάζονται στη Νάξο για να …πάνε τελικό! ‘Ολο το παρασκήνιο
Έκαστος στο είδος του και η Νάξος στα …ξένα τηλεοπτικά ριάλιτι.
Μετά το αμερικάνικο κοσμοπολίτικο Below Deck, το Βρετανικό My Shirley Valentine με τις ώριμες κυρίες που έψαχναν την αγάπη τους σε ένα νησί της Ελλάδας, το Next Top Model της Ελβετίας, φυσικά το Γερμανικό The Biggest Loser ατομικό και για τα ζευγάρια έφθασε η ώρα να μυρίσει η Νάξος μυρωδιές και οι Chefi fara Limiti (σεφ χωρίς όρια) της Ρουμανίας να διαγωνιστούν μετά από την Χίο, τη Λέσβο, την Λήμνο, τις Σέρρες, τα Μετέωρα, την Κέρκυρα, τη Μάνη, την Κρήτη να έρθουν στη Νάξο για τον ημιτελικό.
Χθες ολοκληρώθηκαν τα τριήμερα γυρίσματα του ρουμάνικου τηλεπαιχνιδιού γευσιγνωσίας που θα προβληθεί στον Αντένα Ρουμανίας με τους δέκα παίκτες που θα διαγωνιστούν στην Αθήνα για το έπαθλο.
Αρα τα τηγάνια, τα μίξερ, οι κατσαρόλες και τα μαχαίρια στην παραλία της Χώρας πήραν φωτιά και όχι μόνο…
Το τηλεπαιχνίδι δεν μοιάζει με το Ελληνικό Μάστερ Σεφ αλλά οι παίκτες που διαγωνίζονται πρέπει οι ίδιοι να βρουν τα χόρτα για να τα βράσουν, να αρμέξουν το γάλα για να το χρησιμοποιήσουν, να αγοράσουν τα λαχανικά και τα φρούτα που δεν υπάρχουν στη Νάξο.
Όπως μας έλεγε ο Καταλίν Σκαρλατέσκου ο οποίος θεωρείται σαν νούμερο ένα σεφ στην Ρουμανία, έρχεται στη Νάξο πολλά χρόνια, για τις ομορφιές, τα κύματά της (κάνει σερφινγκ) και φυσικά τις γεύσεις της. Έκανε φιλίες με τους τοπικούς σεφ και έτσι έπεισε και την παραγωγή να έρθει στη Νάξο μετά από ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα για την κορύφωση του τηλεοπτικού δράματος…
Κριτές των υποψηφίων σεφ της Ρουμανίας, γευσιγνώστες της Νάξου, σεφ του νησιού, αλλά και απλοί κάτοικοι οι οποίοι δοκιμάζουν και βαθμολογούν τα πιάτα…
Ο Σεφ Μάκης Καραγιάννης μάλιστα έκανε για το κοινό της Ρουμανίας κουνέλι στιφάδο με Ναξιώτικο χρώμα και ένα master class σχετικό με το καθάρισμα και το μαγείρεμα των πιάτων.
Ο σεφ Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο κρυφός κριτής του διαγωνισμού που αφορούσε τα ψάρια και έγινε στην Αγία Άννα. Μάλιστα οι διαγωνιζόμενοι μοίρασαν τα πιάτα σε δέκα τραπέζια χωρίς να ξέρουν ούτε που κάθεται ο Δημήτρης, ούτε την ιδιότητά του…
Η Ιρίνα Φοντορ είναι η παρουσιάστρια και το άγχος της είναι να προσπαθήσει να μην δοκιμάσει τα εκπληκτικά πιάτα των διαγωνιζομένων αλλά και τις λιχουδιές του νησιού και χαλάσει η αγαλματένια σιλουέτα της…
Κατά τα άλλα το γλυκό με σοκολάτα και φράουλες θα κρίνει ποιος θα αποχωρήσει απόψε Σάββατο για να πάνε αύριο όλοι, ένα συνεργείο 150 ατόμων, οι σεφ, οι coaches, οι διαγωνιζόμενοι στην Αθήνα για να διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό