Γιατί πρέπει να δίνουμε πολιτική χροιά στα πάντα;

Γιατί πρέπει να δίνουμε πολιτική χροιά στα πάντα;

Καλή σας ημέρα από το Βανκούβερ!

Στο σημερινό μου σχόλιο θα αναφερθώ στην κίνηση Ναξίων των γραμμάτων και του πολιτισμού για την προσωνυμία του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Γλέζος, ένα θέμα που μετά την αρνητική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Νάξου, έφθασε μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων.
Ξέρω ότι γίνομαι κουραστική κάποιες φορές, επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα, αλλά θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι ο Μανώλης Γλέζος ήταν μία προσωπικότητα που η γενέτειρα του η Νάξος,θα έπρεπε να τον είχε τιμήσει προ πολλού, όταν ήταν ακόμη ζωντανός!
Με θλίψη διαπιστώνω ότι ούτε νεκρό δεν έχει τη διάθεση να τον τιμήσει!
Είδα ότι στη Βουλή, βουλευτές τεσσάρων πολιτικών παρατάξεων ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας να αποδεχθεί την πρόταση του Σχολικού συμβουλίου Νάξου για την προσωνυμία του Λυκείου!
Και ρωτώ εγώ:
Έπρεπε να φτάσουμε ως εκεί;
Τι σχέση έχει αν είσαι Αριστερός, Κεντρώος ή Δεξιός;με την προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου;
Έχει τιμηθεί από Πανεπιστήμια Ελληνικά και ξένα και το όνομα του γνωστό ακόμα και σε ξένους!
Θυμήθηκα τώρα ότι ο Γιώργος Νταλάρας,τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια, όταν ήλθε στη Νάξο,το πρώτο πράγμα που με ρώτησε είναι πως θα πάει στην Απείρανθο να γνωρίσει το χωριό του Μανώλη Γλέζου!
Γιατί πρέπει να δίνουμε πολιτική χροιά στα πάντα;
Θυμάμαι τότε στις εκλογές του ’15 όταν ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ,που είχε σπάσει ρεκόρ σε ψήφους!
Κι όμως! Μετά από ένα χρόνο παράτησε και την Ευρωβουλή και τον παχυλό μισθό! Γιατί αυτός ήταν ο Γλέζος!!
Αν κάποιοι Αριστεροί Κεντρώοι και Δεξιοί δεν μπορούν να δουν και να εκτιμήσουν την προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου και ιδιαίτερα αν είναι και Ναξιωτες, λυπάμαι!!
Εγώ αισθάνομαι περήφανη που γεννήθηκα στο ίδιο νησί με τον Γλέζο και αν κάποιοι παρεξηγηθούν, τότε λυπάμαι ακόμη πιο πολύ!
Την άποψη μου εκφράζω και όποιος θέλει να χαλάσει τη φιλία μας γιατί έχει αντίθετη άποψη, δεν υπήρξε ποτέ φίλος!
Έχω πολλούς φίλους που αγαπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νάξου και φυσικά σε αυτούς αναφέρομαι!!
Για μένα η απόφαση τους ήταν μέγα λάθος, γιατί το θέμα δεν είναι πολιτικό!
Πρέπει κάποτε να μάθουμε να εκτιμούμε μία προσωπικότητα χωρίς να της δίνουμε κόκκινο, πράσινο ή γαλάζιο χρώμα και αν χάσω κάποιους φίλους με αυτά που γράφω, αυτό θα σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ποτέ φίλοι!
Χρώματα δεν μπαίνουν στις αληθινές φιλίες !
Αυτά και εύχομαι το Υπουργείο Παιδείας να αναγνωρίσει την προσωπικότητα του Μανώλη Γλέζου και να επικυρώσει την απόφαση του Σχολικού συμβουλίου του Λυκείου Νάξου και την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ τη γενέτειρα μου,να δω το όνομα του Γλέζου στο Λύκειο!!!
Η Ρούλα Μπράουν υπηρετώντας για σχεδόν τρείς δεκαετίες με συνέπεια, ήθος και επαγγελματισμό τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία στις Κυκλάδες, η δημιουργός του ραδιοσταθμού ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM έκανε πράξη την έγκυρη δημοσιογραφική ενημέρωση και την αναβάθμιση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, την προώθηση του πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα αξιοποίησε τις δυνατότητες της ελεύθερης ραδιοφωνίας προς όφελος των νησιωτών. Από το 2018 βρίσκεται μόνιμα στο Βανκούβερ του Καναδά, αλλά δεν έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο της ενημέρωσης αφού κάνει και παρεμβάσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και είναι συνεργάτης του ιστότοπού μας “Κυκλαδίτης.γρ”.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο