/

Ρούλα Μπράουν από το Βανκούβερ: Για να μη νομίζετε ότι μόνο στη Ελλάδα συμβαίνουν!

Ρούλα Μπράουν από το Βανκούβερ: Για να μη νομίζετε ότι μόνο στη Ελλάδα συμβαίνουν!

Από το Βανκούβερ με αγάπη καλή σας ημέρα!

Το ξέρω έχουμε καιρό να τα πούμε, όμως είχαμε κι εμείς εδώ γεγονότα που έκαναν το γύρο του κόσμου, ξεκινώντας από ασύλληπτες θερμοκρασίες που άγγιξαν εδώ στη Βρετανική Κολομβία, τους 49,6 βαθμούς Κελσίου!
Αυτή η θερμοκρασία σημειώθηκε στο χωριό Λιτον,το οποίο 2 ημέρες αργότερα κάηκε ολοσχερώς με ευτυχώς μόνο 2 θύματα, αφού οι Αρχές πρόλαβαν να εκκενώσουν τις 150 οικογένειες που ζούσαν εκεί!
Μετά είχαμε έναν εικοσάχρονο στο Λόντον Οντάριο να σκοτώνει μία ολόκληρη οικογένεια Μουσουλμάνων, τον πατέρα, τη μητέρα, την γυναίκα τού και την μικρή του κόρη, ρίχνοντας με μεγάλη ταχύτητα το φορτηγό του επάνω τους τη ώρα που περίμεναν να περάσουν στην απέναντι πλευρά τού δρόμου, με μόνο επιζήσαντα ένα εντεκάχρονο αγοράκι!
Σύμφωνα με την αστυνομία, η δολοφονία οφείλεται στην Ισλαμοφοβία που επικρατεί και εδώ!Η
Η είδηση όμως πού προκάλεσε σοκ είναι η ανακάλυψη τάφων εκατόν πενήντα παιδιών Ινδιάνων εδώ στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας καί συγκεκριμένα στην πόλη Καμλουπς,σε σχολείο Ινδιάνων.
Η κυβέρνηση του Καναδά είχε ιδρύσει τα Indian Reservation Schools από τά τέλη του του 1890 σε όλη τη χώρα τα οποία είχε αναλάβει η Καθολική εκκλησία,
Σύμφωνα με τούς επιζήσαντες Ινδιάνους αυτών τών σχολείων,η Αστυνομία έπαιρνε με το ζόρι τα παιδιά των Ινδιάνων καί τα πήγαινε σε αυτά τα σχολεία, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, τα κακοποιούσαν σεξουαλικά,τα τιμωρούσαν με στέρηση φαγητού και όπως είπε μία επιζήσασα, ήθελαν να βγάλουν από μέσα τους τις Ινδιάνικες συνήθειες.
Όταν κάποια παιδιά πέθαιναν, τά έθαβαν σε τάφους χωρίς όνομα και χωρίς να ενημερώνουν τους γονείς τους!
Ο Πρωθυπουργός τού Καναδά, ζήτησε συγνώμη από την Ινδιάνικη Κοινότητα εκ μέρους της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας αυτά τα σχολεία ‘Μσυρη σελίδα” στη ιστορία τού Καναδά, ενώ ότι επικεφαλής τών Ινδιάνων ζητούν από την Καθολική εκκλησία,να κάνει το ίδιο, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα από τον Πάπα της Ρώμης.
Μετά την πρώτη ανακάλυψη ήλθε και δεύτερη στην επαρχία Σασκατσουαν και τρίτη πάλι εδώ σε νησί της Βρετανικής Κολομβίας,με τάφους παιδιών Ινδιάνων σε αυτά τά σχολεία πού έχουν κλείσει από τίς αρχές της δεκαετίας τού 1970!
Τώρα ξεκίνησαν να ψάχνουν με ειδικά μηχανήματα που ανιχνεύουν τάφους,σε όλη τη χώρα, ενώ Αντιπροσωπεία Ινδιάνων θά επισκεφθεί τον Πάπα στην Ρώμη, ζητώντας από την Καθολική εκκλησία νά ζητήσει συγνώμη για την γενοκτονία, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη!
Για να περάσουμε και στο Covid 19 εδώ τα μέτρα έχουν χαλαρώσει,αν και ο κόσμος εξακολουθεί να είναι προσεκτικός, ενώ τά σύνορα με με τις ΗΠΑ παραμένουν κλειστά, λόγω αυξημένων κρουσμάτων στις Ηνωμένες πολιτείες,
Βλέπω και διαβάζω τη αντίδραση πολλών στο εμβόλιο και θα ήθελα να σημειώσω ότι δυστυχώς το θέμα είναι παγκόσμιο!
Και εδώ υπάρχουν κι αρνητές, ωστόσο αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει, να δουλέψει, να στείλει τα παιδιά τού στον σχολείο και πάει λέγοντας, πρέπει να δείχνει την κάρτα εμβολιασμού!
Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστό ή λάθος και πως προκλήθηκε αυτός ό εφιάλτης!
Εκείνο που θέλω όμως να τονίσω είναι πως δεν ευθύνονται για τον ιό οι κυβερνήσεις!
Οι κυβερνήσεις ευθύνονται γιατί τα συστήματα υγείας, για τη πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και γενικά για το πως χειρίζονται αυτόν τον εφιάλτη!
Το Βανκούβερ είναι τουριστικός προορισμός και χάνει δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο εξακολουθεί να απαγορεύει κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι και νά κρατά τα σύνορα με την Αμερική κλειστά, ενώ είναι πολύ αυστηροί με τις αφίξεις σε αεροδρόμια και λιμάνια!
Έτσι για να μη νομίζετε ότι μόνο στη Ελλάδα συμβαίνουν!
Να είστε όλοι καλά, να προσέχετε γιατί θέλω να σας ξαναδώ όταν με το καλό έλθω!
Την αγάπη μου από το μακρινό Βανκούβερ!
Ρούλα Μπράουν: Οι επιστήμονες δεν λένε ψέματα, εικάζουν γιατί και αυτοί δεν ξέρουν. Τα ίδια ακριβώς λένε και εδώ,τα ίδια ακριβώς μέτρα και για τα σχολεία που ανοίγουν σύντομα, μάσκες και απόσταση! Η Ρούλα Μπράουν υπηρετώντας για σχεδόν τρείς δεκαετίες με συνέπεια, ήθος και επαγγελματισμό τη δημοσιογραφία και την επικοινωνία στις Κυκλάδες, η δημιουργός του ραδιοσταθμού ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM έκανε πράξη την έγκυρη δημοσιογραφική ενημέρωση και την αναβάθμιση του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, την προώθηση του πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα αξιοποίησε τις δυνατότητες της ελεύθερης ραδιοφωνίας προς όφελος των νησιωτών. Από το 2018 βρίσκεται μόνιμα στο Βανκούβερ του Καναδά, αλλά δεν έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο της ενημέρωσης αφού κάνει και παρεμβάσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και είναι συνεργάτης του ιστότοπού μας
Μετάβαση στο περιεχόμενο