//

Ρούλα Μπράουν: Αν ο πλανήτης είχε ηγέτες σαν τον Γλέζο, θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο

Ρούλα Μπράουν: Αν ο πλανήτης είχε ηγέτες σαν τον Γλέζο, θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο

Από το Βανκούβερ με αγάπη καλή σας ημέρα!

Το θεώρησα μεγάλη τιμή να μου ζητηθεί να πω λίγα λόγια στη σημερινή εκπομπή αφιερωμένη στο Μανώλη Γλέζο!
Δυστυχώς και η ώρα ήταν ακατάλληλη, αλλά και δεν κατάφερα να φτιάξω ένα βίντεο και να το στείλω για να προβληθεί στην εκπομπή!
Εκμεταλλεύομαι λοιπόν το βήμα που μου δίνει ο “Κυκλαδιτης” για να πω κι εγώ τι θυμάμαι από το Μανώλη Γλέζο!
Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω!! Είναι τόσα πολλά!!
Η πρώτη εικόνα που έρχεται στη σκέψη μου είναι πριν πολλά χρόνια, όταν ήμουν στο Ράδιο Νάξος!
Στην εκπομπή μου καλεσμένος ο Μανώλης Γλέζος και στην επόμενη εκπομπή του Λουκά Παπαδογια καλεσμένος ό Ιάκωβος Καμπανέλλης!
Όταν τελείωσε η συνέντευξη με τον Μανώλη Γλέζο και βγήκαμε από το studio, η σκηνή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου!
Όταν συναντήθηκαν τα δύο ιερά για μένα τέρατα της Νάξου,ο τρόπος που αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν και η αγάπη και η εκτίμηση τού ενός για τον άλλον που ήταν έντονα ζωγραφισμένη σταθμό πρόσωπα τους, θα μου μείνει αξέχαστη!
Και με την ευκαιρία να σημειώσω ότι έκλεισαν χθες 10 χρόνια απουσίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη! Δύο Ναξιωτες που έκαναν το νησί μας περήφανο!
Άλλη μια σκηνή που θυμάμαι έντονα είναι στο Ρ/Σ Μεσόγειος! Ο Μανώλης Γλέζος ήταν στην Απείρανθο, ή Απεραθου όπως του άρεσε να αποκαλεί το χωριό του, καί είχαμε κλείσει τηλεφωνική συνέντευξη!
Με μεγάλη μου έκπληξη τον είδα να μπαίνει στο σταθμό, συνοδευόμενος από τον κόρη του!
Όταν του είπα: Μα γιατί κάνατε τον κόπο να έρθετε στη Χώρα, αφού είπαμε να βγούμε τηλεφωνικά, η απάντηση του ήταν! Σε σένα θέλω να δώσω ζωντανά την συνέντευξη!
Επειδή αναφέρθηκα και στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, θυμάμαι όταν επί Δημαρχίας τού Βασίλη Κόκκοτα, τιμήθηκαν ο Καμπανέλλης και ο Μαγκάκης, πολλές φορές είχα αναφερθεί στο Μανώλη Γλέζο, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τιμήσουμε και το Γλέζο εν ζωή και όχι μετά θάνατον!  Δυστυχώς ακόμη και μετά το θάνατο τού, δεν κατάφερε η γενέτειρα του να τον τιμήσει όπως του έπρεπε!
Ελάχιστος φόρος τιμής το όνομα τού στο Λύκειο της Νάξου και ελπίζω όταν με τον καλό έλθω ξανά στη Νάξο να δω το όνομα του γραμμένο εκεί!
Σκέφτομαι ότι αν ο πλανήτης είχε ηγέτες σαν τον Γλέζο, θα ζούσαμε σε ένα καλύτερο κόσμο, όμως στην εποχή που ζούμε, όπου κυριαρχεί το χρήμα και οι προσωπικές επιδιώξεις, είναι ουτοπία να σκέφτεται κανείς κάτι τέτοιο!
Θα μπορούσα να πω πολλά για το Γλέζο, αλλά νομίζω ότι πολλά έχουν νά πουν και όσοι τον γνώρισαν! Για μένα θα μείνει μία εμβληματική και αγαπημένη φυσιογνωμία και η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν διάβασα πως μια αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου πήρε το όνομα του!
Ίσως έπρεπε να γίνει αυτό για να μάθουμε εμείς οι Ναξιώτες να εκτιμάμε ότι ή Νάξος έβγαλε πολλά γενναία τέκνα, τα οποία εκτιμούν οι ξένοι και όχι εμείς!
Δεν θα κουράσω άλλο,…
Μόνο θα επαναλάβω ότι ο Γλέζος θα παραμείνει πάντα για μένα μία εμβληματική και πολύ αγαπημένη μορφή!!
Μετάβαση στο περιεχόμενο