/

Ρούλα Μπράουν: Όπως λέει και το τραγούδι, οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει…

Ρούλα Μπράουν: Όπως λέει και το τραγούδι, οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει...
Social media concept

Από το Βανκούβερ με αγάπη καλή σας ημέρα!

Σήμερα, με αφορμή μήνυμα που μου έστειλε “φίλος” στο οποίο σχολιάζει αρνητικά το like που έβαλα σε κάποια ανάρτηση, θα ασχοληθώ με τον πολιτικό φανατισμό!
Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι ουδέποτε κάνω πολιτικές ή κομματικές αναρτήσεις, δεν δέχομαι όμως ότι με το να κάνω like σε μια ανάρτηση, προσβάλλω τους φίλους που ψήφισαν ΝΔ.
Η φιλία δεν έχει καμία σχέση με κόμματα και πολιτικές και δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται ότι κάποιος μπορεί να έχει διαφορετική πολιτική άποψη από τη δική τους και μάλιστα παίζουν και το ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου!
Το τραγικό είναι ότι επιλέγουν το Facebook για να βγάλουν τα απωθημένα τους ή να σχολιάσουν αρνητικά οτιδήποτε διαβάσουν που δεν συμφωνεί με τις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις!
Θυμάμαι ότι μόνο μία φορά στη ζωή μου ήθελα διακαώς να πέσει μία κυβέρνηση και αυτή ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν οι Έλληνες αγανακτισμένοι βγήκαν στο Σύνταγμα!
Δεν είναι δυνατόν, κατά τη δική μου άποψη, να βλέπουμε σωστό ότι στραβό κάνει μία κυβέρνηση επειδή την ψηφίσαμε και να κατηγορούμε φίλους και γνωστούς, αν δεν συμφωνούν!
Θα παρακαλούσα λοιπόν τους “φίλους” αυτούς να με διαγράψουν πριν το κανω εγώ διότι εγώ τη φιλία δεν την βασίζω στις πολιτικές πεποιθήσεις κανενός!
Ένας φίλος μου Ισπανός μου είχε πει κάποτε ότι οι πολιτικοί σε όλον τον πλανήτη είναι ίδιοι και ότι πάντα υπόσχονται προεκλογικά πράγματα πού ξέρουν ότι δεν πρόκειται να γίνουν!
Και έτσι είναι!
Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να βασίζει κάποιος τη φιλία του ανάλογα με το κόμμα που ψηφίζει!
Άλλωστε όπως λέει και το τραγούδι, οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει!
Εν κατακλείδι, ο φανατισμός είναι αρρώστια που δεν σε αφήνει να δείς τα πράγματα αντικειμενικά και φυσικά επηρεάζει την κρίση!
Αυτό ισχύει και για τον θρησκευτικό φανατισμό!
Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να με πείσει ότι επειδή εγώ είμαι Χριστιανή ορθόδοξη, δεν μπορώ να σέβομαι και να αγαπώ ανθρώπους άλλης θρησκείας και φυσικά εγώ που μεγάλωσα στον Καναδά με ανθρώπους άλλων θρησκειών, δεν δέχομαι ότι εγώ είμαι η σωστή και εκείνοι λάθος!
Έχω λοιπόν πολιτική άποψη αλλά την αφήνω για τον εαυτό μου, ιδιαίτερα τώρα που δεν ζω πλέον στην Ελλάδα, διότι τη ζωή μου τη επηρεάζει η Καναδική κυβέρνηση και όχι η Ελληνική!!
Πριν κλείσω θα ήθελα να πω στον “φίλο” ότι αν πράγματι σέβεται την κυβέρνηση που ψήφισε, δεν θα αποκαλούσε τον Πρωθυπουργό Κούλη, αλλά Μητσοτάκη!!
Καλή σας ημέρα από το μακρινό και πανέμορφο Βανκούβερ!!
Μετάβαση στο περιεχόμενο