20 εκατ. € εξασφάλισε η Ιταλία για να στηρίξει το έξτρα παρθένο λάδι της

20 εκατ. € εξασφάλισε η Ιταλία για να στηρίξει το έξτρα παρθένο λάδι της

Αν και οι τιμές παραγωγού βρίσκονται στην Ιταλία στα επίπεδα των 3,70 – 4,00 €/κιλό, δηλ. σημαντικά ανώτερες των ελληνικών και ισπανικών, ωστόσο δεν παύει να αντιμετωπίζει προβλήματα μειωμένης ζήτησης και υψηλών αποθεμάτων. Έτσι, το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης της Ιταλίας ανακοίνωσε τη διάθεση 20 εκ. € για την αγορά έξτρα παρθένου ελαιολάδου από εταιρείες της χώρας προκειμένου να διατεθούν δωρεάν μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η παραπάνω απόφαση θα έχει διπλή συνεισφορά αφού πέραν του ότι θα βελτιώσει τον τομέα του ελαιολάδου που πλήττεται από τη χαμηλή ζήτηση, αλλά και το ελαιόλαδο θα διατεθεί αποκλειστικά στους έχοντες ανάγκη.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της Ιταλίδας υπουργού Γεωργίας, Teresa Bellanova, γιατί το αναγκαίο ποσό θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας τόνισε τον σημαντικό ρόλο των φιλανθρωπικών οργανώσεων στη λήψη της απόφασης αλλά και για την υλοποίησή της.

Η ελληνική πραγματικότητα διαφέρει κάπως. Ο Έλληνας υπουργός Μάκης Βορίδης, θα διαθέσει από τον ελληνικό προϋπολογισμό, δηλ. τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι την ΕΕ, ένα παρόμοιο ποσό 19,5 εκ € στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών και στα σπαράγγια. Άλλα κριτήρια και προτεραιότητες.

ΠΗΓΗ: .olivenews.gr/

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο