Άδ. Γεωργιάδης: 'Θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα'

Άδ. Γεωργιάδης: ‘Θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα’

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Τοκούζη, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Και από τις δύο πλευρές υπήρξε διάθεση για διάλογο, με τον υπουργό να επιδεικνύει κατανόηση για τα αιτήματα της ΣΕΤΚΕ.
Στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βρέθηκε το κρίσιμο για τις επιχειρήσεις του κλάδου θέμα της χρηματοδότησής τους μέσω του Προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ, καθώς, επίσης, το θέμα της ένταξης των μικρών τουριστικών καταλυμάτων σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα, και πως θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα της χρηματοδότησης μέσω του ΤΕΠΙΧ, επιβεβαιώνοντας, αφενός τη θέληση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Συνομοσπονδίας, αφετέρου τη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο να εξευρεθούν βιώσιμες λύσεις για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι “κραδασμοί” της πανδημίας.

 

Μετά το πέρας των συνομιλιών, ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως εποικοδομητική. Τόνισε, ωστόσο, πως το προεδρείο της Συνομοσπονδίας θα συνεχίσει τις επαφές και το διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου, που υπό τις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας, εξαιτίας του κορωνοϊού, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των επιχειρήσεων

Πηγη: traveldailynews.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο