/

«Αν χτυπήσει το τηλέφωνο και κάποιος παριστάνει τον λογιστή, μην του δώσετε τους κωδικούς σας»

Απατεώνας εμφανίζεται σαν αντιδήμαρχος Νάξου και προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από επαγγελματίες!

Νέα απίστευτη κομπίνα, προκειμένου να εξαπατήσουν συμπολίτες μας και στη συνέχεια να τους αποσπάσουν κωδικούς και προσωπικά στοιχεία με απώτερο στόχο να τους αρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ξεκίνησε και στο νησί της Νάξου, με αποτέλεσμα να γίνουν γνωστες σε εμάς δύο περιπτώσεις φοροτεχνικών που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά τους ή παριστάνουν ότι είναι οι ίδιοι.

Μάλιστα ο ένας ανήρτησε αυτό το κείμενο στο facebook:

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
Θέλω να ενημερώσω όλους τους φίλους μου στο facebook ότι επιτήδειοι απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα μου και το όνομα του λογιστικού γραφείου για να εξαπατήσουν φίλους και πελάτες αποσπώντας τους στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών με σκοπό την υπεξαίρεση σημαντικών χρηματικών ποσών. Ουδέποτε εγώ ή συνεργάτης μου δεν κάλεσε ή θα καλέσει τηλεφωνικά κάποιον φίλο, πελάτη – συνεργάτη ζητώντας τηλεφωνικά τέτοια ευαίσθητα στοιχεία. Αν δεχτείτε τέτοια κλήση από τον ή τους απατεώνες, εφιστώ την προσοχή σας και να ενημερώσετε άμεσα την αστυνομία.
Ποτέ και σε κανένα μην δίνετε πληροφορίες και προσωπικά στοιχεία ή τους κωδικούς σας, ιδιαίτερα όταν σας τα ζητούν τηλεφωνικά, ακόμα και αν είστε 100% σίγουροι ότι αυτός που τα ζητάει είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης.
Εκ του Λογιστηρίου

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε και από άλλα νησιά που είχαμε σχετικά κρούσματα ότι:

Το τηλέφωνο που πρόλαβαν να καταγράψουν σε δύο περιπτώσεις, τελειώνει σε… 922 αλλά όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανό το κύκλωμα να χρησιμοποιεί και άλλους αριθμούς.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η αστυνομία της περιοχής μας, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«ΠΡΟΣΟΧΗ
Ενδέχεται να σας τηλεφωνήσουν επικαλούμενοι τον λογιστή σας με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων, επιδόματος ή φορολογικής ελάφρυνσης!
Ενδέχεται να σας τηλεφωνήσουν με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων!
Σκεφτείτε: «Μήπως είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ»

Σε κάθε περίπτωση και για κανέναν λόγο:
Να μην γνωστοποιείτε προσωπικά οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ Numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ).
Να μη συμπληρώνετε στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα.

Σε περίπτωση ύποπτης διαδικασίας να γίνεται επαλήθευση μέσω τραπέζης και να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Μάθε πώς να προφυλαχθείς με απλές ενέργειες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο