Αστυνομικό Τμήμα Νάξου: "Καθαρό" το Μητρώο Εγκληματικότητας…

Αστυνομικό Τμήμα Νάξου: “Καθαρό” το Μητρώο Εγκληματικότητας…

-Συμμορφώθηκαν οι επαγγελματίες της Νάξου στα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19

-Ο εντοπισμός νέας στέγης το μέγα ζητούμενο και για το Α.Τ. Απαιτείται να στεγαστεί σε κτήριο λειτουργικό και άνετο…

-Δεν έχουν πρόσβαση τα ΑμΕΑ στον πρώτο  όροφο…

Συμμορφώθηκαν χωρίς πολλά λόγια και υποδείξεις όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες της Νάξου που καταγίνονται με την μαζική εστίαση στους όρους και στις υποδείξεις που τους έθεσε και το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19.
Μόλις τέσσερεις ήσαν οι επιχειρήσεις στις οποίες μπήκε λουκέτο ολιγοήμερο για μικροπταίσματα.
Και αυτές επανέκαμψαν και πάλι στην αγορά κανονικά ακολουθώντας και εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.
Κατά τα άλλα, και σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, η Νάξος ήταν «καθαρή» σε θέματα εγκληματικότητας.
Καθαρό το μητρώο της, μέχρι σήμερα! Και αυτό, αν μη τι άλλο, χαροποιεί, εκτός όλων των άλλων, και τα στελέχη του ΑΤ Νάξου που νυχθημερόν μοχθούν για την ασφάλεια των πολιτών.
Ένα είναι το «αγκάθι» που «προβληματίζει» κατά τα τελευταία έτη το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, το οποίο με βάση τον νόμο θα έπρεπε να έχει ήδη αναβαθμιστεί σε Αστυνομική Δ/νση Νοτίων Κυκλάδων.
Κάτι που ουδέποτε δεν έγινε. Και αφορά το «αγκάθι» αυτό, στην μη επαρκή και συνεπώς λειτουργεί στέγη του. Δεν είναι επαρκής ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το Α.Τ. Νάξου.
Και αυτό είναι γνωστόν τοις πάσι εδώ και πάρα πολλά έτη. Χώρος εντός Χώρας, αναζητήθηκε. Όμως, δεν ευρέθη. Αλλά και στην περίπτωση που … εντοπίστηκε το αντίτιμο του ενοικίου ήταν ο λόγος που από το κράτος δεν συνηγόρησε στην ενοικίασή του.
Ένα χώρος τουλάχιστον 400 τ.μ., πλην ενός περιβάλλοντος χώρου περίπου 400 τ.μ. (για την στάθμευση των περιπολικών) θα ήταν ιδανικός.
Όμως, ένας τέτοιος χώρος με ποσό λιγότερο των 2.000 ευρώ δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Αναφορές έχουν κατά καιρούς γίνει από τους εκάστοτε διοικητές του Α/Τ. Νάξου, όμως, το αρμόδιο καθ’ ύλην υπουργείο δεν φέρεται διατεθειμένο να μισθώσει έναν τέτοιο χώρο.
Τέλος, να επισημανθεί ότι η πρόσβαση ΑμΕΑ στο Α.Τ. Νάξου είναι … βουνό.
Ουσιαστικά, οποιοσδήποτε συμπολίτης μας ή αλλοδαπός θέλει να επισκεφθεί το Α.Τ. Νάξου και κάποια υπηρεσία αυτού στο υφιστάμενο κτήριο και στον 1ο όροφο αυτού συγκεκριμένα είναι δύσκολο.
Η εσωτερική κλίμακα που οδηγεί στον 1ο όροφο, είναι ο λόγος (αιτία)…
Γιάννης Βλαχάκης

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο