Barista: Οι νέοι "ποιητές" του καφέ εκπαιδεύτηκαν στη Νάξο

Barista: Οι νέοι “ποιητές” του καφέ εκπαιδεύτηκαν στη Νάξο

Ο καφές δεν είναι μόνο ένα ρόφημα…

Είναι τέχνη, είναι παρέα, είναι δημιουργία, είναι ξυπνητήρι, είναι συντροφιά, είναι ποίηση…

Κάπως έτσι περιεγράφηκε ο βραζιλιάνικος κόκκος που έγινε εκχύλισμα από έναν τεχνίτη της εσπρεσιέρας…

Ο καφές είναι ποίηση και ο μπαρίστα είναι ο ποιητής. Που δίνει άρωμα, γεύση, σχήμα, ζωγραφική και πολλά άλλα πράγματα σε ένα φλυτζάνι…

Φέτος ένα τέτοιο σχολείο έλαβε χώρα στη Νάξο…

Με την πραγματοποίηση των σεμιναρίων  για επαγγελματίες παρασκευαστές καφέ  ( Barista ) ολοκληρώθηκε και ο 3ος και τελευταίος εκπαιδευτικός κύκλος της χειμερινής περιόδου του 2022 του  Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» .

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν μία πλήρη εκπαίδευση της συγκεκριμένης επαγγελματικής θέσης που περιλάμβανε ένα πλήρες εβδομαδιαίο θεωρητικό σεμινάριο και στη συνέχεια μία πρακτική εξάσκηση διάρκειας 3 ημερών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Barista Academy και εκπαιδευτής ήταν ο κ. Παναγιώτης Νίκας συγγραφέας και πολύπειρος  γνώστης του αντικειμένου.

Για να αποδώσουμε τις ευχαριστίες που οφείλουμε  στους αρωγούς και συνεργάτες της προσπάθειάς μας πρέπει να αναφερθούμε : στο Coffee House και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Στους αδελφούς Θαλή & Γιώργο Κουτελιέρη και στην εταιρεία ΝΟΥΝΟΥ. Στον Γιάννη Πολυχρονάκο και το  Polis Hotel όπως και στον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Κατσαρά, το Princess Mare και την Στέλλα Στέββα για την ζεστή τους φιλοξενία. Τέλος τους δικούς μας Μιχάλη Κάβουρα του Yasouvlaki και το Σπιτικό του Γιώργου Βαθρακοκοίλη.

Η εκπαίδευση των επαγγελματιών της Εστίασης θα προχωρήσει σε νέα βάση μετά το πέρας της σεζόν του 2022 με βάση και τα συμπεράσματα που αποκομίσαμε  από την φετινή μας προσπάθεια. Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους για να φέρουν σε πέρας τους προσωπικούς και τους επαγγελματικούς τους στόχους αλλά και να καταφέρουν να βοηθήσουν την οικονομία της πατρίδας μας μέσω του τουριστικού προϊόντος .

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο