Κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί έγιναν εστίες κορωνοϊού!!

Χωρίς καραντίνα και PCR οι Ολλανδοί για την επιστροφή τους από τα νησιά μας

Σε αναπροσαρμογή των κανόνων αναφορικά με την καραντίνα και την εξέταση PCR, μετά από διακοπές στα ελληνικά νησιά, προχώρησε η Ολλανδία.

Συγκεκριμένα από τις 8 Μαϊου οι Ολλανδοί τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε υποχρεώνονται σε PCR test.

Ωστόσο σύμφωνα με την ταξιδιωτική συμβουλή του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα συνολικά είναι στην πορτοκαλί κατηγορία και υπάρχει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών.

Η ταξιδιωτική συμβουλή του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει τα εξής:

“Λόγω του κορονοϊού, το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο συμβουλεύει ενάντια στα ταξίδια στο εξωτερικό. Επίσης, μην ταξιδεύετε στην Ολλανδία από το εξωτερικό εάν δεν είναι πραγματικά απαραίτητο. Μετά από μια διαμονή στα νησιά του Βόρειου και Νοτίου Αιγαίου, δεν χρειάζεται πλέον να μείνετε σε καραντίνα κατά την επιστροφή στις Κάτω Χώρες από τις 8 Μαΐου 2021.
Από τις 8 Μαΐου 2021, δεν απαιτείται πλέον εξέταση PCR για την επιστροφή από τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Αυτά τα μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Υπάρχουν επίσης περιορισμοί εισόδου για αεροπορικά ταξίδια από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Όλη η Ελλάδα παραμένει πορτοκαλί.

Διαβάστε ολόκληρες τις ταξιδιωτικές συμβουλές.

Για περιορισμούς εισόδου και εξόδου, τοπικά μέτρα κορώνας, πληροφορίες σχετικά με υποχρεωτικές δοκιμές και καραντίνα στο σπίτι, ανατρέξτε στην ενότητα «Coronavirus»”.

Σημειώνεται ότι πολύ μεγάλη διαφήμιση στην Ολλανδία αποτέλεσε  η άφιξη των 187 Ολλανδών τουριστών στις αρχές Απριλίου στη Ρόδο, σε ξενοδοχείο του ομίλου Μήτση, από τον μεγάλο tour operator Sunweb, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, θέμα που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημοσίευσε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, και το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη  επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες δεν έβγαιναν από το ξενοδοχείο καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο «σμαραγδένιο νησί».

Ενδεικτικό της επιτυχίας του προγράμματος ήταν το γεγονός ότι η TUI σε συνεργασία με την Corendon υλοποίησαν μετά το ελληνικό πρόγραμμα, αντίστοιχο στην Ισπανία.

Πηγή: money-tourism.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο