Δήμος Μήλου: Το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα κορωνοϊού δεν αποβίβασε κανέναν στο νησί

Δήμος Μήλου: Το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα κορωνοϊού δεν αποβίβασε κανέναν στο νησί

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση ότι το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 βρισκόταν στη Μήλο.

Μάλιστα εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 150 επιβάτες, από το σύνολο των 1.000 επιβατών.

Αυτή η είδηση σήμανε συναγερμό και ειδικά στο δήμο Μήλου, όπου μετά από έρευνα που έγινε, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Ενημερώνουμε τους δημότες της Μήλου ότι το αναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο, με πορεία πλεύσης από τον Πειραιά στην Κρήτη και ενδιάμεσο σταθμό τη Μήλο, ΔΕΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Το αναφερόμενο πλοίο προσήλθε ανοιχτά του κόλπου της Μήλου χωρίς να αποβιβάσει το κοινό του, με μοναδικό τουριστικό στόχο να απολαύσουν οι επιβάτες του από θαλάσσης διάσημα σημεία του νησιού μας, όπως το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο. Θα παραμείνει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του λιμανιού της Μήλου, αναμένοντας οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του Δημάρχου Μήλου, έπειτα από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Μήλου, δρομολογήθηκαν ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα προέβη σε διασπορά ψεύδους είδησης, επιβλαβής για το νησί μας, παραβιάζοντας τον κώδικα ειδησεογραφικής δεοντολογίας, εφόσον δεν αποτελεί έγκυρο και επαληθευμένο γεγονός.

Ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης καταδικάζει κάθε προσπάθεια σπίλωσης των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων φορέων και δημοτών, ως προς τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όλων και απαιτεί να διορθωθούν τα αήθη δημοσιεύματα που πανικοβάλουν τους δημότες και το τουριστικό μας κοινό.

Το παρόν αποτελεί δελτίο τύπου / ανακοίνωση του Δήμου Μήλου

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο