Γρίπη και σχολείο: Πώς θα ρυθμιστούν οι απουσίες όσων νοσούν - Δεν θα προσμετρώνται...

Γρίπη και σχολείο: Πώς θα ρυθμιστούν οι απουσίες όσων νοσούν – Δεν θα προσμετρώνται…

Οδηγία προς τα σχολεία θα στείλει σύντομα το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα των απουσιών των μαθητών και μαθητριών που ασθενούν αυτές τις ημέρες από γρίπη.

Η σχετική οδηγία, όπως και πέρυσι, θα αναφέρει ότι στην περίπτωση επιβεβαιωμένης νόσησης από γρίπη μαθητή ή μαθήτριας του σχολείου, οι απουσίες του θα καταγράφονται κανονικά αλλά δεν θα προσμετρώνται στο τέλος της χρονιάς.

Οι σχετικές αποφάσεις επρόκειτο να ληφθούν στο τέλος Ιανουαρίου του 2023, ωστόσο το «κύμα» γρίπης έκανε την εμφάνιση του φέτος πολύ νωρίτερα στις σχολικές αίθουσες, πολλές από τις οποίες έχουν κυριολεκτικά… αδειάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης βρίσκεται σε συνεχείς συνεννοήσεις με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για να ρυθμίσουν όλα τα σχετικά θέματα.

Σύντομα οι διαδικαστικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί για να σταλεί η σχετική οδηγία, καθώς ήδη οι γονείς των μαθητών και μαθητριών κατακλύζουν τα σχολεία των παιδιών τους και τις τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με ερωτηματικά και αγωνία για την δικαιολόγηση των απουσιών που κάνουν λόγω της γρίπης.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο