Πακιστανός με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να βιάσει 50χρονη στο Γλυνάδο Νάξου

Απόπειρα βιασμού γυναίκας στο Γλυνάδο Νάξου: Θέμα χρόνου, η σύλληψη του Πακιστανού… Οι προβλεπόμενες ποινές…

Στα ίχνη του Πακιστανού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Κυκλαδίτης.γρ, με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να βιάσει 50χρονη γυναίκα στο χωριό Γλυνάδο της Νάξου, προχτές, βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου. Σημειώνεται ότι τα χρονικά όρια του αυτόφωρου έχουν ήδη παρέλθει. Όμως, εάν ο φερόμενος ως δράστης κριθεί από την Εισαγγελική Αρχή Νάξου ότι διέπραξε κακούργημα θα ασκηθεί σε βάρος του δίωξη και θα στον παραπεμφθεί μαζί με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον ανακριτή και, ακολούθως, θα προφυλακιστεί. Σε κάθε περίπτωση δε, θα οδηγηθεί ενώπιον του καθ’ ύλην αρμοδίου δικαστηρίου. Να διευκρινιστεί ότι Εισαγγελέας και Ανακριτής θα κρίνουν αν οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Στο μεταξύ- και στην περίπτωση που ο φερόμενος ο δράστης βρίσκεται στην χώρα μας χωρίς τα νόμιμα έγγραφα, που να δικαιολογούν την παραμονή του -, θα εκδοθεί σε βάρος του διοικητική πράξη απελάσεως (για παράνομη είσοδο στην χώρα κ.λπ.) και θα κρατηθεί διοικητικά. Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες (που συμπεριλάβαμε στην σχετική, χθεσινή, ανάρτησή μας στον Κυκλαδίτης.γρ), ο Πακιστανικής καταγωγής μόνιμος κάτοικος Γλυνάδου και απασχολούμενος στα αγροκτήματα της οικογένειας της 50χρονης,   παλαιότερα εξέτισε ποινή φυλακίσεως για άλλες αξιόποινες πράξεις).

 

Το κακούργημα… / Η ποινή…

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η απόπειρα βιασμού με την απειλή όπλου (εν προκειμένω μαχαιριού), επισύρει την επιβολή ποινής που επισύρει η διάπραξη κακουργηματικής πράξεως. Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν δε, ότι, ο διαπράττων κακουργηματική πράξη, τιμωρείται με το μισό της ποινής που προβλέπει ο Π.Κ., στην περίπτωση που αυτοβούλως δεν προχωρεί στην ολοκλήρωση της πράξεώς του. Αντίθετα, εάν από επέμβαση τρίτου/ων (σ.σ. από εξωτερικά αίτια – επέμβαση τρίτου/ων, δηλ.), εμποδιστεί και δεν τελέσει – ολοκληρώσει την πράξη του, τιμωρείται με το σύνολο της προβλεπόμενης ποινής.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στα κακουργήματα δεν εφαρμόζεται η διαδικασία του Αυτοφώρου.

Κρύβεται…

Όπως στο ξεκίνημα του σημερινού σημειώματός μας αναφέραμε, ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμη. Ωστόσο, η αρμόδια αστυνομική αρχή είναι στα ίχνη του και η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο