Χώρα Νάξου - Αποτελέσματα rapid test: "Κλειστά τα στόματα"...

Χώρα Νάξου – Αποτελέσματα rapid test: “Κλειστά τα στόματα”…

Σιγή ιχθύος σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με τα αποτελέσματα των γρήγορων ελέγχων ανιχνεύσεως του νέου κορωνοϊού (rapid test) που πραγματοποιήθηκαν χτες στην Χώρα Νάξου από το πενταμελές κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ, που θα βρίσκεται για δύο ακόμη ημέρες στο νησί μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυκλαδίτης.γρ, ό,τι κατέγραψαν χτες τα rapid test ενδέχεται να ανακοινωθεί σήμερα, ώρες απογευματινές, από τον Ε.Ο.Δ.Υ. Άλλες (όμως) πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας είναι πολύ πιθανόν ο Ε.Ο.Δ.Υ σχετική ανακοίνωση να κάνει μετά την ολοκλήρωση και των τεστ Αντιγόνου Covid-19, στα οποία θα υποβληθούν σήμερα και αύριο κάτοικοι χωριών του νησιού.

Χτες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, συγκλίνουσες πληροφορίες του Κυκλαδίτης.γρ ανέφεραν ότι σε rapid test στην Χώρα, υποβλήθηκαν περίπου 220 πολίτες. Τα δε μέχρι εκείνη την ώρα αποτελέσματα των ελέγχων ήσαν αρνητικά στον νέο κορωνοϊό.

Ας επισημανθεί ότι η όποια κινητικότητα παρατηρείται σήμερα στους πέριξ και πάντως εντός του αύλειου χώρου του Γ.Ν-Κέντρου Υγείας Νάξου, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι οι πραγματοποιηθέντες, χτες, έλεγχοι έδωσαν θετικά δείγματα. Όπως δεν σημαίνει ότι όλα ήσαν αρνητικά.

Το σχετικό πρόγραμμα του τρέχοντος διημέρου, έχει ως εξής:

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020: Απείρανθος (Ιατρείο): 10:00 -13:00
Γαλανάδο (Δημοτικό Σχολείο): 17:00 – 20:00

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020: Μονή (στο Ιατρείο Μονής): 10:00-11:00, Φιλώτι (στο Ιατρείο Φιλωτίου): 11:30-14:00 και Χώρα –  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ιερού ναού των Αγ. Νικοδήμου και Νικολάου Πλανά: 17:00 – 20:00

Στο μεταξύ, στο Γ.Ν.-Κέντρο Υγείας, συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα νοσηλεύονται δύο θετικά στον νέο κορωνοϊό κρούσματα. Προφανώς, η μη διακομιδή τους στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε “νοσοκομείο αναφοράς” σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι ελεγχόμενη.

 

 

 

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο