Covid-19: Η νεαρή Ναξιώτισσα που από χώρα του εξωτερικού επέστρεψε στο νησί, ήταν ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ, πλην όμως θετική στον νέο κορωνοϊό… Για καθαρά προληπτικούς λόγους, έκανε την εξέταση…

Covid-19: Η νεαρή Ναξιώτισσα που από χώρα του εξωτερικού επέστρεψε στο νησί, ήταν ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ, πλην όμως θετική στον νέο κορωνοϊό… Για καθαρά προληπτικούς λόγους, έκανε την εξέταση…

Ο χτεσινός απολογισμός του ΕΟΔΥ που αφορά στα κρούσματα covid-19 έκανε λόγο για ένα κρούσμα στο νησί της Νάξου. Τελευταίες, καλά διασταυρωμένες, πληροφορίες του Κυκλαδίτης.γρ αναφέρουν ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα η οποία είχε, προ ημερών, ταξιδέψει εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Σε ιδιωτικό ιατρείο της Νάξου όπου υπεβλήθη σε μοριακό έλεγχο, σύμφωνα με σε απόλυτο βαθμό ασφαλείς πληροφορίες , δεν την οδήγησε όμως κάποια μικρή αδιαθεσία. Ας διευκρινιστεί αυτό. Και ας καταστεί σαφές.

Μπήκε στην διαδικασία η νεαρή γυναίκα να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο για την covid-19, για καθαρά προληπτικούς λόγους και λόγους ατομικής ευθύνης και προφυλάξεως επίσης, αφού άλλωστε ήταν (και παραμένει) ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.

Τέτοιες επιλογές (σ.σ. μπαίνω σε διαδικασία, να υποβληθώ σε μοριακό έλεγχο για την covid-19, επειδή ταξιδεύω από μια χώρα σε μια άλλη ή μετακινούμε εντός της ίδιας της χώρας μου από μια περιοχή σε μία άλλη, ή σε αυτήν την ίδια την κοινωνία – περιοχή μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαι), αν μη τι άλλο, είναι υποδειγματικές.

Αυτό άλλωστε προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Επανερχόμενοι στο συγκεκριμένο ασυμπωματικό, πλην όμως θετικό κρούσμα, να επαναλάβουμε ότι – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες -, η νεαρή συμπολίτισσά μας είναι σε καραντίνα στην οικία της.

Τέλος, να επαναλάβουμε ότι ουδέποτε της έγινε εισαγωγή στο Γ.Ν-Κέντρο Υγείας Νάξου.

-Ας σημειωθεί ότι με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε καραντίνα μπαίνουν τα άτομα που αποδεδειγμένα ήρθαν σε επαφή με κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο