Covid-19: Η υψηλής μεταδοτικότητας βρετανική μετάλλαξη «βασανίζει» την Νάξο...

Covid-19: Η υψηλής μεταδοτικότητας βρετανική μετάλλαξη «βασανίζει» την Νάξο…

Covid-19: Τα νεότερα που αφορούν στην υγειονομική εικόνα της Νάξου δεν είναι ευχάριστα. Πανθομολογείται τούτο από όλους όσοι παρακολουθούν και έχουν “από πρώτο χέρι” επαρκή ενημέρωση γύρω από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στο νησί.

Η βρετανική μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού «βασανίζει και «πληγώνει», εδώ και αρκετές ημέρες την Νάξο…

Σύμφωνα με τις καλά διασταυρωμένες νεότερες πληροφορίες (που επιβεβαιώνουν παλαιότερη ανάρτηση του «Κ»), όντως, προ εβδομάδων, ταξίδεψε από νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Νάξο φορέας της βρετανικής μεταλλάξεως της Covid-19.

Κατά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η βρετανική μετάλλαξη βγήκε πρόσφορο «έδαφος» (μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα χωριά), σταδιακά εξαπλώθηκε και προσέβαλε ουκ ολίγους συμπολίτες μας. Ως προς τούτο το τελευταίο, συνηγορούν – σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες του “Κ” – τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες οι φορείς του νέου κορωνοϊού υποβάλλονται σχεδόν καθημερινά στο Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου.

Να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα παραλλαγή του SARS-CoV-2, που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες μετά τον αρχικό εντοπισμό της στην Βρετανία στο τέλος του 2020 – σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα – είναι «μια υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή του ιού». Παρουσιάζει, δε, τουλάχιστον 23 μεταλλάξεις του γενετικού κώδικα του ιού – σχετικά μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων – και ορισμένες από αυτές παρουσίασαν πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν ότι είναι 40% έως 70% περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες κυρίαρχες μέχρι σήμερα παραλλαγές του κορωνοϊού.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο