Νάξος: "Ετοιμοπόλεμη" η λιμνοδεξαμενή των Εγκαρών να "σβήσει" την καλοκαιρινή δίψα... - Έρχεται και η Μονάδα Αφαλατώσεως...

Νάξος: “Ετοιμοπόλεμη” η λιμνοδεξαμενή των Εγκαρών να “σβήσει” την καλοκαιρινή δίψα… – Έρχεται και η Μονάδα Αφαλατώσεως…

Η λιμνοδεξαμενή των Εγκαρών, συνολικής χωριτικότητας 550.000 κυβικών μέτρων νερού με το ξεκίνημα (και) του εφετινού “κουτσουρεμένου” λόγω Covid-19 καλοκαιριού, είναι… “ετοιμοπόλεμη”. Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που απαθανάτισε ο φακός του Κυκλαδίτη.

Τον “μπαλώσαμε”, και τον “μπαλώσαμε” καλά και εγκαίρως, τον εικονιζόμενο ταμιευτήρα πόσιμου νερού. Μ’ άλλα λόγια, το προλάβαμε το εφετινό καλοκαίρι. Να θυμίσουμε ότι και πέρσι το καλοκαίρι, παρότι οι βροχές του χειμώνα που προηγήθηκε δεν ήσαν αρκετές και δυνατές, η λιμνοδεξαμενή των Εγκαρών ανταποκρίθηκε επαρκώς στις υποχρεώσεις της έναντι των κατοίκων της Χώρας και των παραθαλάσσιων (τουριστικών) περιοχών του νησιού.

Οι εργασίες για την αντικατάσταση του βόρειου και βορειοδυτικού τμήματος της φθαρμένης μεμβράνης της ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περσινής καλοκαιρινής περιόδου, για να ολοκληρωθούν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του επικεφαλής της σχετικής εργολαβίας, Δημήτρη Αρβανιτάκη. Για τις εκτελεσθείσες εργασίες δαπανήθηκε, θυμίζουμε, ποσό περίπου 400.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, εντός των επομένων εβδομάδων θα τεθεί σε λειτουργία και η μονάδα αφαλατώσεως θαλασσινού νερού που αναμένεται να εγκατασταθεί στην Χώρα Νάξου. Και συγκεκριμένα στον παράκτιο δρόμο του άλλοτε Μετεωρολογικού Σταθμού. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την μίσθωση της μονάδας λήγει, ως γνωστόν, εντός των επομένων ημερών. Και συγκεκριμένα στις 07 Ιουνίου. Ακολούθως, θα αναδειχθεί η ανάδοχος εταιρεία που θα… ταξιδέψει στο νησί την μονάδα αφαλατώσεως και θα την εγκαταστήσει σε περίπου δέκα ημέρες μέσα…

 

 

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο