Σήμερα, τα νεότερα… Θα αντιδράσει ο Ν. Σέργης; Και πώς; Το πιθανότερο είναι, «ναι…».

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου: Έρχεται ο τυφώνας “Νίκος Σέργης”;

Δεν είναι λίγες οι φορές που η επανασύσταση του διοικητικού συμβουλίου ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου προκαλεί σχόλια ποικιλόμορφα και εντάσεις. Είναι όμως λίγες οι φορές που μια τέτοια διαδικασία προκαλεί «χοντρές» αναταράξεις στον κύκλο των αμέσως ή εμμέσως εμπλεκομένων σ’ αυτήν.

Στην με τηλεδιάσκεψη αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δυο «επανασυστάσεις» σε ισάριθμα δ.σ.  ΝΠΔΔ  Σήμερα, τα νεότερα… Θα αντιδράσει ο Ν. Σέργης; Και πώς; Το πιθανότερο είναι, «ναι…». του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παρουσιάζουν κατά γενική ομολογία εξαιρετικό ενδιαφέρον. Στην «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» και στο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου», αναφερόμαστε.

Θα βγουν ειδήσεις (που θα συζητηθούν), από τα δύο παρακάτω θέματα της αυριανής συνεδριάσεως;

Θέμα 4. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Θέμα 5. Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Το πιθανότερο είναι, «ναι…».

Το «όχι» – κατά προσωπική εκτίμηση – συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Και εξηγούμαι: Από τον μήνα Νοέμβριο του 2019 έως τα τελευταία εικοσιτετράωρα  του μηνός Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, οι συζητήσεις και τα σχόλια – εντός και εκτός του Δημαρχείου Νάξου και στα «πηγαδάκια» (των υποψιασμένων) συμπολιτών μας στην Χώρα Νάξου -, δεν ήσαν λίγα. Και αυτό γιατί τα παρακάτω γεγονότα, εν πολλοίς, μονοπώλησαν το ενδιαφέρων (πολλών) κατ’ εκείνη την περίοδο:

ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΝ: Κατά την 19η/2019 έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (18.12.2019) και σύμφωνα με την με Αρ. Απόφ. 249/2019, το περί ου ο λόγος κορυφαίο όργανο του πολυνησιακού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, «αποφάσισε κατά πλειο(νο)ψηφία των μελών του (Μειονοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαθρακοκοίλης Νικόλαος) όπως το ΔΛΤΝ συγκροτηθεί ως εξής:

Ήμελλο Δημήτριο με αναπληρωτή του τον κ. Μαυρογιάννη Ευθύμιο.

Βιτζηλαίου Καλλιόπη με αναπληρωτή της την κα Βλαχάκη Τώνια.

Λεγάκη Μαρία με αναπληρωτή της την κα Γιακουμή Ειρήνη.

Λυκουρόπουλο Εμμανουήλ με αναπληρωτή του τον κ. Σέργη Ιάκωβο.

Μπερτσιά Αθανάσιος με αναπληρωτή τον κ. Μαράκη Ν. Ιωάννη.

Καπίρη Σταμάτη με αναπληρωτή του τον κ. Νομικό Νικόλαο.

-Ο Λιμενάρχης Νάξου ή ο εκάστοτε αναπληρωτής του.

Εξέλεξε για την θέση του προέδρου του παραπάνω Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου τον κ. Ήμελλο Δημήτριο.

-Εξέλεξε για την θέση του αντιπροέδρου του παραπάνω Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου την κ. Βιτζηλαίου Καλλιόπη.

Η θητεία όλων των μελών του ΔΛΤΝ λήγει στις 30.09.20

(Διευκρίνιση: Τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος).

ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ήταν Νοέμβριος του 2019 όταν για την θέση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ορίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαργαρίτη Παρασκευή, Παντελιάς Ευάγγελος, και Μανδηλαράς Γεώργιος με αναπληρωτές τους Ταγκούλη Ιωάννη, Μανιό Δημήτριο και Μπερτσιά Αθανάσιο, αντίστοιχα.

Από του πολίτες ορίστηκαν, οι: Τσάφος Στέφανος, Μυλωνά Αικατερίνη, Σπυριδωνοπούλου Σοφία (Σύλλογο Τριτέκνων Νάξου) και Κληρονόμος Βασίλης με αναπληρωματικούς τους Λεγάκη Μαρία, Αναστασοπούλου Πέπη, Κεραμιώτη Μαρία (Σύλλογο Τριτέκνων Νάξου), Λάσκαρη Κωνσταντίνο.

-Από τα παραπάνω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχειρήσεως ορίστηκαν η κα Μαργαρίτη Παρασκευή, για την θέση του προέδρου και ο κ. Τσάφος Στέφανος, για την θέση του αντιπροέδρου.

-Η διάρκεια θητείας του διοικητικού συμβουλίου λήγει μέσα στις επόμενες ώρες (30/09/2020).

ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΡΙΤΟΝ: Ήταν στο φεύγα του ο εφετινός Κουτσοφλέβαρος όταν ο κ. Ν. Σέργης – μετά την ανεξαρτητοποίηση της κας Μαργαρίτη, κατόπιν προτάσεως του δημάρχου Δ. Λιανού (πρόταση που αποδέχθηκε) – εξελέγη κατά πλειονοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου (νέος) πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Αύριο, τι θα γίνει;

Οι διαδικασίες επανασυστάσεως των περί ου ο λόγος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ενδέχεται να προκαλέσουν «χοντρές» αναταράξεις στον κύκλο των αμέσως ή εμμέσως εμπλεκομένων σ’ αυτήν;

Αν παρ’ ελπίδα, ο κ. Σέργης, δεν συμφωνήσει να παραμείνει στην θέση του προέδρου της «Κοινωφελούς», τί θα γίνει;

Θα παραμείνει στην θέση του ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο κ. Ήμελλος;

Έντονα φημολογείται ότι ο προκάτοχος του κ. Ήμελλου, Ν. Σέργης, διακαώς επιθυμεί να επανέλθει στον προεδρικό θώκο του προέδρου του ΔΛΤΝ.

Και εάν δεν συμβεί αυτό, πώς θα αντιδράσει ο κ. Σέργης;

Στην περίπτωση αυτήν, τί θα γίνει;

Κάποιοι υποψιασμένοι (ενδεχομένως και καλά πληροφορημένοι), κάνουν λόγο ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΣΕΡΓΗ.

-Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα, το νευραλγικό πόστο του προέδρου του εν λόγω ΝΠΔΔ, είχε υποχρεωθεί ο άλλοτε δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο