Φ. Φόρτωμας: « Η προστασία της εργασίας, προτεραιότητα της Κυβέρνησης... Δεν είναι κεκτημένο της Αριστεράς η προάσπιση της εργασίας..."»

Φ. Φόρτωμας: « Η προστασία της εργασίας, προτεραιότητα της Κυβέρνησης… Δεν είναι κεκτημένο της Αριστεράς η προάσπιση της εργασίας…”»

Για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και την προστασία της εργασίας, εν γένει, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Φόρτωμας χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο ως το πιο εμβληματικό των τελευταίων χρόνων στον εργασιακό τομέα τονίζοντας ότι μέσω αυτού εκσυγχρονίζεται ο θεσμός της εργασίας, αντιμετωπίζονται χρόνιες παθογένειες, καταργούνται αναχρονιστικές ρυθμίσεις και πλέον, η εργασιακή νομοθεσία της χώρας μας, προσαρμόζεται όσο ποτέ στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για παραπληροφόρηση σχετικά με την κατάργηση του 8ώρου, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες και τα απεργιακά δικαιώματα, αναφέροντας ότι στόχος της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι η καταστρατήγηση των νομοθετικά και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά η προάσπισή τους.

Ειδικότερα, ο κ .Φόρτωμας ανέφερε ότι με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και τη Θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Επιθεώρησης Εργασίας, θωρακίζεται το 8ωρο, ενώ μέσω της διευθέτησης εργασίας, δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να επιλέξουν μία ημέρα της εβδομάδας για να παραμείνουν στο σπίτι, χωρίς να θίγεται το σύνολο των 40 ωρών εργασίας την εβδομάδα. Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι, με το νέο νομοσχέδιο, σε καμία περίπτωση δεν καταστρατηγείται το δικαίωμα στην απεργία, αλλά γίνεται προσπάθεια μη κατάχρησης του δικαιώματος αυτού.

«Δεν είναι κεκτημένο της Αριστεράς η προάσπιση της εργασίας. Η εργασία είναι δικαίωμα όλων! Και η προστασία της είναι υποχρέωση όλων! Και το παρόν νομοσχέδιο προασπίζει αυτές ακριβώς τις έννοιες, αλλά και την ουσία των πραγμάτων», είπε ο κ. Φόρτωμας, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των συνδικαλιστικών ηγεσιών, την οποία εκτρέφει και στηρίζει εδώ και χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση και, εν γένει, η Αριστερά. 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο