Φ. Φόρτωμας: "Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του αεροδρομίου Πάρου"

Φ. Φόρτωμας: “Ολοκληρώνεται η αναβάθμιση του αεροδρομίου Πάρου”

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας την απόφαση χρηματοδότησης των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάρου, την οποία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία είναι μέλος ο κ. Φόρτωμας.

Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε ο κ. Υπουργός με τον κ. Φόρτωμα, του ανέφερε ότι το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 και το Π.Δ.Ε., θα έχει προϋπολογισμό 46,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ανάδοχος εταιρεία ορίστηκε η INTRAKAT. Το έργο θα περιλαμβάνει ένα νέο κτίριο αεροσταθμού, συνολικής έκτασης άνω των 12.000 τ.μ., με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, την κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και το ανάλογο εσωτερικό υπηρεσιακό δίκτυο του αεροδρομίου. Περαιτέρω, θα προχωρήσει η επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 90 μέτρα προς το νότο και κατά 50 μέτρα προς το βορρά, η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης κατά 400 μέτρα, η διαμόρφωση ζωνών ασφαλείας, καθώς, και εργασίες διαγράμμισης, σήμανσης και ασφάλισης. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και αναμένεται το καλοκαίρι του 2025.”.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Ένα έργο πνοής για την Πάρο, αλλά και γενικότερα τις Κυκλάδες, περνά στη φάση ολοκλήρωσής του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη για αυτή του την απόφαση, που στηρίζει έμπρακτα τον κλάδο του Τουρισμού, αλλά και την αναβάθμιση των βασικότερων υποδομών των νησιών μας. Η Πάρος, με το νέο, αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, θα μπορεί να δέχεται και να εξυπηρετεί πολλαπλάσιους επισκέπτες και να ενισχύσει την εικόνα της, ως διεθνής τουριστικός προορισμός».

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο