Για τα ορυχεία / Το άνοιγμα / Τα ένσημα: Στενό μαρκάρισμα Κωνσταντάκη στον Χατζηδάκη

Για τα ορυχεία / Το άνοιγμα / Τα ένσημα: Στενό μαρκάρισμα Κωνσταντάκη στον Χατζηδάκη

Λίγα λεπτά πριν από τις πέντε, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, στην Κόρωνο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο βασικό, πάγιο αίτημα των σμυριδεργατών, που αφορά στον χρόνο – σε ετήσια βάση – ενάρξεως των εργασιών που αφορούν στην εξόρυξη της σμύριδας.

Ένα ακόμη από τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στην συζήτηση (υπουργός, βουλευτές, μέλη του δ.σ. των σμυριδεργατών, αυτοδιοικητικών παραγόντων και κατοίκων των χωριών της σμύριδας, ήταν τα ένσημα και συγκεκριμένα το πολύκροτο ζήτημα του ασφαλιστικού που αφορά στα ένσημα (για πλήρη πλήρη ασφάλιση) των σμυριγλάδων της ορεινής Νάξου.

Μετά την ενδιαφέρουσα σύσκεψη (συζήτηση), με τον κ. Χατζηδάκη είχε, κατ’ ιδίαν συζήτηση, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορώνου, Γιάννης Κωνσταντάκης, ο οποίος εξέθεσε στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, σε όλες τους τις διαστάσεις, όλα τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τα χωριά της σμύριδας (Κόρωνος, Απείρανθος, Σκαδό κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον χρόνο ενάρξεως των εργασιών για την εξόρυξη της σμύριδας (σ.σ. οι σμυριδεργάτες επιμένουν το ξεκίνημα των εργασιών εξορύξεως να ξεκινά περί τα τέλη ανοίξεως, σε ετήσια βάση) και στα ασφαλιστικά δικαίωμα των σμυριδεργατών, με πρώτο και καλύτερο την πλήρη ασφάλισή τους σε ετήσια βάση.

φωτογραφια: Ηλίας Ορφανός

-Κυκλαδίτης.γρ: Νεότερα, εντός των επομένων ωρών…

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο