Για τον Οτσαλάν, οι Κυκλάδες στο προσκήνιο: Η Αμοργιανή Ελευθερία Ψυχογιού συμμετέχει στην διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη

Για τον Οτσαλάν, οι Κυκλάδες στο προσκήνιο: Η Αμοργιανή Ελευθερία Ψυχογιού συμμετέχει στην διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη

Για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν…

Η Κυλαδίτισσα (Αμοργιανή) -μοναδική εκπρόσωπος στο κάλεσμα στις εκδηλώσεις της εκστρατείας για την απελευθέρωση του Α. Οτσαλάν- Ελευθερία Ψυχογιού, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

O Νέλσον Μαντέλα απελευθερώθηκε πριν -όχι μετά ή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Νότιο Αφρική. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μέχρι την απελευθέρωση του Οτσαλάν, μόνο επιφανειακές συζητήσεις μπορούν να γίνουν και όχι πραγματικές διαπραγματεύσεις. Ο Μαντέλα είχε τονίσει ότι μόνο ελεύθεροι άνθρωποι, και όχι κρατούμενοι, μπορούν να διαπραγματευτούν για μια πολιτική λύση.

Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ισχύει σε 47 κράτη. Για πάνω από 40 εκατομμύρια Κούρδων, όμως, φαίνεται πως δεν ισχύει. Δεν ισχύει για τον Οτσαλάν.

Για τον Οτσαλάν, οι Κυκλάδες στο προσκήνιο: Η Αμοργιανή Ελευθερία Ψυχογιού συμμετέχει στην διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ρίχνει την ευθύνη για τις άθλιες συνθήκες φυλάκισης στο Imrali, στην ανίσχυρη επιτροπή για την πρόληψη των βασανιστηρίων (CPT) και, κατά τα άλλα, σκοπίμως αγνοεί το θέμα. Ακόμη και το πολύ διάσημο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσδιορίσει τα γεγονότα και τις συνθήκες απομόνωσης.

Η Τουρκία, εκ των πραγμάτων διαφαίνεται όχι μόνο ότι δεν δεσμεύεται από τους διεθνείς νόμους, αλλά ότι καταπατά με βαρβαρότητα τις συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το να φιμώνεις τον Οτσαλάν σημαίνει να φιμώνεις τους Κούρδους και να τους στερείς τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους. Φιμώνεις ένα λαό! Ακόμη και στην τουρκική νομοθεσία -η οποία δεν είναι καθόλου ευέλικτη για τους πολιτικούς κρατούμενους- δεν υπάρχει νομική βάση για αυτή την ολική και απάνθρωπη απομόνωση του Οτσαλάν. Το να συνεχίσει η σιωπή και η απομόνωση του Οτσαλάν σημαίνει να αγνοείς το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία, να αποτυγχάνεις να λάβεις συγκεκριμένα μέτρα για πολιτικές μεταρρυθμίσεις και εκδημοκρατισμό.

Η αποτυχία να αντιμετωπίσει κανείς το ζήτημα αυτό με ανθρώπινο τρόπο και σύμφωνα με τους διεθνείς νομικούς κανόνες και αξίες υπογραμμίζει ότι η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να υποστηρίξει τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα καθώς κι όσοι συντάσσονται με την πολιτική της. Ο Νέλσον Μαντέλα έλεγε:

« Αν θες να καταλάβεις την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας γίνε για μια μέρα Κούρδος.» .

Για τον Οτσαλάν, οι Κυκλάδες στο προσκήνιο: Η Αμοργιανή Ελευθερία Ψυχογιού συμμετέχει στην διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη

Σε μια εποχή που η πολιτική της Τουρκίας γίνεται όλο και πιο επιθετική οφείλουμε να απαιτούμε ξανά και ξανά την απελευθέρωση του Οτσαλάν.

Συμμετέχω ως συνεπιβάτης στο πλοίο για την Ελευθερία του Οτσαλάν, με απόλυτη αξιοπρέπεια για τον λαό μου και για τον κουρδικό λαό. Διότι καμία πολιτειακή ντροπή δεν μπορεί να εξαφανιστεί στην σιωπή. Διότι το ‘χω πει και θα το ξαναπώ ότι όπως η μη αναγνώριση της όποιας γενοκτονίας είναι έγκλημα, είναι επίσης έγκλημα και η μη τιμωρία της όποιας προδοσίας.

Το ελληνικό κράτος οφείλει μια πολιτειακή συγγνώμη στον κουρδικό λαό και θα είναι ειλικρινής αυτή η συγνώμη μόνο αν ζητάμε κι ως κράτος, ως Χώρα την απελευθέρωση του Οτσαλάν. Διότι με αυτό το αίτημα συντάσσεται και η απελευθέρωση του κουρδικού λαού.

Συντάσσονται τα δικαιώματα των γυναικών, διότι ο Οτσαλάν είπε ‘οτι…”καμία κοινωνία δεν θα απελευθερωθεί αν δεν απελευθερωθούν πρώτα οι γυναίκες.”

Συντάσσεται ο δίκαιος αγώνας για μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει καμία εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ως συνεπιβάτης στο πλοίο της Ελευθερίας για τον Οτσαλάν από το Λαύριο στην Νάπολη, ως νησιώτισσα Αμοργιανή που έχω νιώσει στο πετσί μου την απομόνωση, αλλά και την απεραντοσύνη της θάλασσας που μας ενώνει με τα πάντα, θα πω μια μαντινάδα:

«Στο μετερίζι τσ’ ανθρωπιάς και στση τιμής το χρέος, έκεια θα στέκω να παντώ κι ας είμαι ο τελευταίος».

Λευτεριά λοιπόν στο Οτσαλάν για να σβήσουμε εκείνη την κατάμαυρη σελίδα της ελληνικής προδοτικής ιστορίας της κυβέρνησης Σημίτη.

Λευτεριά στον Οτσαλάν διότι αυτοί που προδώσαν τον κουρδικό λαό είτε με το τότε, είτε μετά και με την σιωπή τους είναι και προδότες του ελληνικού λαού και όχι μόνο του κουρδικού λαού.

Καμια προδοσία δεν μπορεί να είναι ατιμώρητη.

Το να διεκδικούμε λύτρωση, τιμωρία σε κάθε προδοσία είναι ο τρόπος κι ο δρόμος για να μην ξανά προδοθούμε!

Αυτό είναι ο δρόμος μου κι έτσι προχωρώ στα πέλαγα, με ελπίδα, σεμνότητα και περηφάνια κι αξιοπρέπεια!

 

Το κάλεσμα

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις της εκστρατείας για την απελευθέρωση του Α. Οτσαλάν

Το καθεστώς απομόνωσης κάτω απ’ το οποίο αναγκάζεται να ζει τα τελευταία 22 χρόνια ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ουσιαστικά πλέον ισχύει και για το σύνολο του Κουρδικού λαού.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από την παράδοση του Α. Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές, διοργανώνουμε μια διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης με τελικό στόχο την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

8 Νοέμβριου 18:00, (Cinema Art Studio) Σταυροπούλου 33 Αθήνα 112 52, διοργάνωση συνέντευξης τύπου με την δικηγόρο του Α. Οτσαλάν Raziye Ozturk.

Θα μιλήσουν επίσης οι: Besibe Konca/Βουλευτής HDP, Slyvie Jan/ Πρόεδρος Κούρδο-Γαλλικής φιλίας και Malinconico Salvatore/ Φιλόσοφος συγγραφέας.

Ώρα 21:00 συναυλία με Κούρδους μουσικούς στο Λαύριο.

9 Νοεμβρίου ώρα 11:00, απόπλους του σκάφους “Ελευθερία” από το λιμάνι του Λαυρίου για Νάπολη.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο