Γιάννης Κωνσταντάκης (πρόεδρος Κορώνου): «Είχαμε απάντηση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, για τα ορυχεία…»

Γιάννης Κωνσταντάκης (πρόεδρος Κορώνου): «Είχαμε απάντηση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, για τα ορυχεία…»

Επί σειρά πολλών ετών οι σμυριδεργάτες της (ορεινής) Νάξου δίνουν αγώνα, έναν αγώνα που όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα δικαιώθηκε. Επιθυμούν διακαώς ο κύκλος των εργασιών για την εξόρυξη της σμύριδας να ανοίγει περί τα τέλη ανοίξεως εκάστου έτους και να κλείνει με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως, λόγω covid-19) αναφανδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ετάχθησαν υπέρ του αγώνα των σμυριδεργατών. Όπως και υπέρ του αιτήματος των απασχολουμένων στα ορυχεία, που αφορά στην ικανοποίηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Κάπως έτσι, για μια ακόμη φορά, οδηγήθηκε το κορυφαίο όργανο του πολυνησιακού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Το παραπάνω πολύκροτο θέμα, μονοπώλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και όχι μόνο.

Στην συζήτηση λόγο είχαν και πήραν, πλην των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και σχεδόν όλων των δημοτικών συμβούλων, ο πρόεδρος της Κορώνου, παλαιός σμυριδεργάτης, Γιάννης Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος του Σκαδού και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συλλόγου Σμυριδεργατών, Μιχάλης Πάσουλας. Ο τελευταίος, μάλιστα, για μία ακόμη φορά, έκανε λόγο για κινητοποιήσεις που πρέπει να ξεκινήσουν από την επομένη της 15ης Οκτωβρίου, αφού όπως επεσήμανε «μέχρι τις 15 του Οκτώβρη πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε τα ορυχεία».

«Έχουμε μια απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού που ανοίγει ένα παραθυράκι. Γι’ αυτό εγώ επιμένω ότι το θέμα έχει πάει στο γραφείο του πρωθυπουργού… Άρα, όλοι εμείς, πρέπει να επιμένουμε, εκεί, στον πρωθυπουργό, να μας δεχθεί σε ακρόαση και να κάνει παρέμβαση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κορώνου, Γιάννης Κωνσταντάκης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ…

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο