Γιάννης Κωνσταντάκης (τ. πρόεδρος Κορώνου): “Το νέο τους κόμμα, να γίνει η Κοινότητα Κορώνου…”

Ο Γιάννης Κωνσταντάκης (τέως πρόεδρος κοινότητας Κορώνου Νάξου), με την ακόλουθη επιστολή απευθύνεται προς όλους τους Κορωνιδιάτες και όχι μόνο. 

Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

“Απευθυνόμενος σε όλους τους Κορωνιδιάτες, αλλά και σε όσους βοήθησαν το έργο της Κοινότητας Κορώνου,  για τα τέσσερα χρόνια που διετέλεσα πρόεδρος του χωριού μας και  θα μεταφέρω εγγράφως τα συναισθήματά μου και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους που με συνέδραμαν στο δύσκολο έργο μου.

Γιάννης Κωνσταντάκης (τ. πρόεδρος Κορώνου): "Το νέο τους κόμμα, να γίνει η Κοινότητα Κορώνου..."

Πρωταρχική θέση δίνω στους εθελοντές της Κορώνου και του Λυώνα, που μας βοήθησαν για το στήσιμο των τριών μουσείων μας, αλλά και σε κάθε είδος εργασίας, διότι αυτοί δεν είχαν καμία υποχρέωση αναλάβει για να προσφέρουν κι όμως πρόσφεραν! Και θέλω να γνωρίζουν πως με τις εργασίες που έκαναν μετέφεραν στο ευρύτερο κοινό και το μήνυμα της συμμετοχής στα κοινά.

Όσον αφορά τους βουλευτές των Κυκλάδων έκαναν αυτό που μπορούσαν, αλλά η προσφορά του Γιάννη Βρούτση ως υπουργού ήταν προεξέχουσα.

Για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους έχω να πω ότι ήταν και θετικοί αλλά και αρνητικοί!

Κάναμε κάποια έργα στο χωριό μας, που σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τα υποβαθμίσω, όμως με βάση τα χρήματα που πάνε στον δήμο από το Αιολικό Πάρκο θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μου, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε.

Όσον αφορά την συνεργασία μας με τους αντιδημάρχους σε γενικές γραμμές καλά τα πήγαμε, όμως όφειλαν να πατήσουν πόδι στον δήμαρχο ώστε υλοποιηθούν περισσότερα έργα για το χωριό μας.

Οι αντιδήμαρχοι γενικά δεν θα πρέπει να είναι όμηροι της καρέκλας τους!

Για τον έπαρχο Νάξου έχω να πω ότι ικανοποίησε κάποια αιτήματά μας, αλλά μου έχει δώσει και αρκετές υποσχέσεις για έργα που πρέπει να γίνουν από το επαρχείο στην Κόρωνο, και οφείλει να τις τηρήσει…

Για τα θέματα της σμύριδας πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στον Σύνδεσμο των Σμυριδεργατών, αλλά όσο αφορά το πέρασμα της Σμύριδας στον δήμο με την συγκεκριμένη τροπολογία, μου προκαλεί απογοήτευση!

Ο δήμαρχος έπρεπε να διαπραγματευθεί σκληρά με το αρμόδιο υπουργείο και να πετύχει μια πολύ καλύτερη συμφωνία κι όμως δεν το έκανε! Και το χειρότερο ήταν ότι η τροπολογία πέρασε μεθοδευμένα διά νυκτός!  Όμως όσο αφορά την πρότερη στάση του δημάρχου στα θέματα της σμύριδας, είχε σταθεί στο πλευρό των σμυριδεργατών.

Επίσης πρέπει να επισημάνω και την θετική συμβολή του Κοινοτικού μας Συμβουλίου σε όλη την πορεία μας.

Ακόμα πρέπει να ευχαριστήσω και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που στάθηκαν θετικά κοντά μας, για την επίτευξη των στόχων μας.

Για το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας μας, οφείλω να τους πω ότι προς το συμφέρον του χωριού μας θα είναι αν θα κρατήσουν μία υπερκομματική στάση έξω από κόμματα και παρατάξεις. Να είναι αντικειμενικοί και να λειτουργήσουν χωρίς προκαταλήψεις. Το νέο τους κόμμα, να γίνει η Κοινότητα Κορώνου. Και θέλω να γνωρίζουν πως θα είμαι δίπλα τους, περισσότερο στα δύσκολα και λιγότερο στα εύκολα.

Τέλος όσον αφορά τους πολίτες της Κορώνου, τους είμαι ευγνώμων για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.”.

Κόρωνος 11/1/2024

Ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου Νάξου

Γιάννης Κωνσταντάκης  

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο