Γιάννης Βλασερός: «Ο γιατρός της καρδιάς μας» με την πλούσια κοινωνική δράση

Γιάννης Βλασερός: «Ο γιατρός της καρδιάς μας» με την πλούσια κοινωνική δράση

Γιάννης Βλασερός: «Ο γιατρός της καρδιάς μας» με την πλούσια κοινωνική δράσηΣε αυτούς τους δύσκολους καιρούς με τα προβλήματα στον τομέα της υγείας να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των νησιωτών συμπολιτών μας, υπάρχουν άνθρωποι που χάρη στη δράση τους, το μέλλον να φαντάζει λίγο πιο φωτεινό και ευοίωνο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και ο Ιατρός – Καρδιολόγος Γιάννης Βλασερός, του οποίου η εθελοντική δράση ξεπερνάει τα όρια της φιλανθρωπίας καθώς στόχος του είναι η εξέλιξη της κοινωνίας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νησιωτών κάνοντας διαρκώς εξορμήσεις στο πλαίσιο των οποίων προσφέρει αφιλοκερδώς την ιατρική του φροντίδα και αναβαθμίζοντας την ιατρική τους περίθαλψή. Πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε, μάλιστα, ιατρικές εξετάσεις για τους κατοίκους της Κέας στο πλαίσιο της εθελοντικής εξόρμησης «Υγεία για όλους».  Είναι «ο γιατρός της καρδιάς μας», όπως τον αποκαλούν οι συντοπίτες του, που μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές γίνονται κοινωνοί των μεγάλων αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού των νησιών εισπράττοντας την ευγνωμοσύνη του κόσμου, αλλά και μάρτυρες της εκτεταμένης ανεπάρκειας της κρατικής περίθαλψης, η οποία αφορά κυρίως στην έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού.
Γιάννης Βλασερός: «Ο γιατρός της καρδιάς μας» με την πλούσια κοινωνική δράση

Η δράση του, όπως, δεν περιορίζεται μόνο στις ιατρικές εξορμήσεις, αλλά επεκτείνεται και στην εθελοντική αιμοδοσία. Η Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, η οποία είναι αποτέλεσμα της σημαντικής δράσης του Συλλόγου, αφορά στην εθελοντική αιμοδοσία και ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1985 με την 1η αιμοληψία στο Φιλώτι Νάξου και συνεχίστηκε για 57η φορά φέτος τον Φεβρουάριο στην Αθήνα. Η ενέργεια αυτή προέκυψε από προσωπική πρόταση του κ. Βλασερού προς το τότε Δ.Σ. του Συλλόγου υπό την προεδρία του αξέχαστου Μιχάλη Κατσάνη, που του εμπιστεύτηκε την οργάνωση της Τράπεζας που στη συνέχεια μετατράπηκε σε λαμπρό κοινωνικό κεκτημένο του Συλλόγου ως αποτέλεσμα της συστηματικής συλλογικότητας.

Γνώστης των προβλημάτων υγείας των νησιών έχει συγκεκριμένες προτάσεις για να υπερκεραστούν αυτά ώστε να αναβαθμιστεί ο τομέας της υγείας και κατ’ επέκταση και η ποιότητα ζωής των νησιωτών.

Εκτός από τον τομέα της υγείας, ωστόσο, δεν τον αφήνουν αδιάφορο ο πολιτισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός και το περιβάλλον. Για παράδειγμα, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας για την διάσωση και ανάδειξη του Πύργου του Χειμάρρου Νάξου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία στα νησιά μας και στην ανάγκη διαφύλαξης του ασύγκριτο φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά και κυρίως σε εκείνα που δεν έχουν υποστεί ακόμη τις συνέπειες της άναρχης δόμησης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του με το ΠΑΣΟΚ γέμισε χαρά τους Κυκλαδίτες καθώς αναλογίζονται ότι, αν έχει αυτή την πλούσια δράση ως απλός πολίτης, θα μπορέσει να είναι ακόμη πιο δραστήριος και αποτελεσματικός ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Πηγή: worldsecrets.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο