Γιάννης Βλασερός: "Το λιθαράκι μας στον αγώνα..."

Γιάννης Βλασερός: “Το λιθαράκι μας στον αγώνα…”

Ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής υγείας ανέφερε:

Γιάννης Βλασερός: "Το λιθαράκι μας στον αγώνα..."

«Η παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας -ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε- μας υπενθυμίζει ότι εκατοντάδες συνάνθρωποι μας γύρω μας αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες που για πολλούς από αυτούς τη στιγμή που τα βιώνουν φαντάζουν ανυπέρβλητα.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, θα ήθελα να επισημάνω, ότι η πρόσβαση σε ειδικούς και συμβούλους ψυχικής υγείας δεν είναι πάντα και για όλους αυτονόητη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλά άτομα που χρήζουν της σχετικής φροντίδας δεν λαμβάνουν την δέουσα υποστήριξη. Ιδιαίτερα στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές το πρόβλημα αυτό συχνά επιτείνεται λόγω της αδυναμίας πρόσβασης των κατοίκων σε ειδικούς και σε μονάδες ή κέντρα ψυχικής υγείας.

Θα κλείσω με την ευχή και την προσδοκία να βάλουμε όλοι μαζί -ειδικά όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά αλλά και όσοι εργάζονται στα ΜΜΕ- το λιθαράκι μας στον αγώνα για να γίνουν βήματα προόδου σε ό,τι αφορά στον τομέα της ψυχικής υγείας». 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο