«Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου;» Καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με κεντρικά συνθήματα «Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου» και «Η τύχη του νησιού σου είναι στο χέρι σου», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινά καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμών, σε μια περίοδο που τα νησιά ελπίζουν σε μια καλή, δεδομένων των συνθηκών, τουριστική σεζόν λίγων μηνών.

Η καμπάνια θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες και θα υλοποιηθεί με ραδιοφωνικά σποτ, βίντεο και 8 ψηφιακές αφίσες για τα Μέσα του διαδικτύου.
«Η απάντηση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στην πανδημία, είναι ο εμβολιασμός» δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μέσω zoom στα ΜΜΕ του Νοτίου Αιγαίου για να παρουσιάσει την καμπάνια. Πρόσθεσε ότι «πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες όπως η έλλειψη ραντεβού ή εμβολίων. Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης. Το τί θα γίνει σε κάθε νησί, εξαρτάται από εμάς».

«Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου;» Καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών από την Περιφέρεια Νοτίου ΑιγαίουΟ Γ. Χατζημάρκος τόνισε ότι ειδικά στη Ρόδο το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών προκαλεί προβληματισμό, για τον επιπλέον λόγο ότι συμπαρασύρει προς τα κάτω τον μέσο όρο ολόκληρης της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα στη Ρόδο την 1η δόση του εμβολίου έχουν κάνει 57.874 πολίτες (48,3%) και οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες ανέρχονται σε 43.722 (36,5%). Σε επίπεδο Περιφέρειας, πλήρως εμβολιασμένοι είναι 146.323 πολίτες (47,4%).

«Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου;» Καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου«Με λυπεί το γεγονός ότι στη Ρόδο το mega εμβολιαστικό κέντρο υπολειτουργεί, όχι γιατί έχει προβλήματα, αλλά γιατί υστερεί το ενδιαφέρον των πολιτών. Για την ασφάλεια των εμβολίων εγγυώνται οι επιστήμονες και όχι οι πολιτικοί» είπε ο περιφερειάρχης και εξέφρασε την ελπίδα πως “εκτονώθηκαν όσοι αρέσκονται στο ευγενές άθλημα της καταγγελίας…”.

“Δυστυχώς, ο υπέροχος κόσμος του διαδικτύου λειτούργησε στην περίπτωση αυτή ως χώρος έκφρασης μη σοβαρών θέσεων και υπονόμευσης ενός τεράστιου αγώνα, που είναι παγκόσμιος” κατέληξε.

«Γιατί να λείπεις από τη ζωή σου;» Καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Πηγή: ertnews.gr 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο