Η “μαγνητοσκοπημένη” αγωνία των επιχειρηματιών της Νάξος – Φιλοξενία… Τι δηλώνει ο Γ. Παπαδόπουλος…

Η Εστίαση εστιάζει το ενδιαφέρον της στις εξελίξεις που αφορούν στους ρυθμούς εξαπλώσεως της COVID-19 και στο «λουκέτο» που έχει γονατίσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ανά την χώρα καλύπτουν τις ανάγκες, σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με τις παροχές της μαζικής εστιάσεως, του πολίτη.

Η Μαζική Εστίαση «Νάξος – Φιλοξενία» – το (πολυπληθές) Σωματείο Μαζικής Εστιάσεως Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, βιώνει κατά γενική ομολογία τρομακτικά δύσκολες ώρες.

Χιλιάδες επιχειρήσεις στην Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες έχουν πάρει έναν οικονομικό κατήφορο δίχως τελειωμό. Το «αύριο» όλων αυτών των επιχειρήσεων, ατομικών-οικογενειακών, μικρών, μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων, αναμφίβολα αβέβαιο.

Η «Νάξος – Φιλοξενία», συμπυκνώνει μέσα σε ένα ενός λεπτού μαγνητοσκοπημένου στιγμιότυπου, όλη της την αγωνία (ΔΕΙΤΕ ΤΟ).

https://www.facebook.com/naxosfiloxenia/videos/207733710755080

Ο εκπρόσωπος Τύπου και άλλοτε επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος της Νάξος – Φιλοξενία, συντοπίτης μας επιχειρηματίας Γιάννης Παπαδόπουλος, μας λέει:

«Δεν βλέπω να ανοίγουμε τα καταστήματά μας μέσα στο ’20.

Μια και καλή θα πρέπει να ανοίξουμε.

Κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει τις εξελίξεις στον χώρο μας. Η "μαγνητοσκοπημένη" αγωνία των επιχειρηματιών της Νάξος - Φιλοξενία... Τι δηλώνει ο Γ. Παπαδόπουλος...

Οικειοθελώς πολλοί συνάδελφοι δεν θα πάνε ν’ ανοίξουν πρώιμα, εάν δεν “οριστικοποιηθεί” η κατάσταση.

Περιμένουμε την σχετική κυβερνητική αναφορά στα μέτρα, μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Το θέμα, εκτός όλων των άλλων, είναι και οι περιορισμοί που θα τεθούν. Αν δηλ. με βάση τους περιορισμούς που θα τεθούν, θα εξασφαλιστεί και διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.

Όπως γνωρίζετε, μετά από τις γιορτές και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα μπούμε όλοι μας στην μεγαλύτερη οικονομική ύφεση του χρόνου.

Για εμένα προσωπικά που από παιδί έχω ουσιαστικά μεγαλώσει μέσα στην εστίαση και επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι επίσημα σ’ αυτόν τον χώρο εδώ και τουλάχιστον τρείς δεκαετίες, η πιο ευνοϊκή απάντηση που μπορεί να μας δοθεί από την κυβέρνηση είναι να μας γίνει γνωστός, επακριβώς όμως, ο χρόνος επανέναρξης των δραστηριοτήτων μας, από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί/ συγκεκριμενοποιηθεί η υγειονομική εικόνα της κοινωνίας των νησιών μας και της αγοράς.

Ασφαλώς και δεν επιλέγουμε παρακινδυνευμένες λύσεις.

Θέλουμε όμως, όταν ανοίξουμε και πάλι – ο Θεός να δώσει το συντομότερο! – , να ανοίξουμε και να μην αναγκαστούμε να ξανά βάλουμε λουκέτο, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό.

Θέλουμε να πάμε σε σίγουρες, που λένε, λύσεις.

Περιμένουμε, συνεπώς τα νέα μέτρα.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο