Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου στον Μητροπολιτικό Ναό Νάξου

Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου στον Μητροπολιτικό Ναό Νάξου

Την Παρασκευή το πρωί, με την ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και ιερούργησε, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κύλη, τον Πρωτοπρ. Νικόλαο Ρώτα, τον Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρ. Νεκτάριο Αλεξόπουλο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και τους Διακόνους Ευστάθιο Βασιλάκη και Νεκτάριο Σκουλάτο.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πιστούς που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Μάρτυρα Καλλίνικο, στην μνήμη του οποίου επί μία 35ετία ο Σεβασμιώτατος ήγε τα ονομαστήριά του, έως την αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης (2020), όπου μετέφερε την ονομαστική του εορτή στην επέτειο της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Αγίου της πίστεώς μας (15 Οκτωβρίου), αφού προς τιμήν του έλαβε ο Σεβασμιώτατος από τον μακαριστό Γέροντά του, Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο το όνομα Καλλίνικος.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο