Ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου, Πάρου, Μυκόνου:  Ν. Κουτελιέρης: «Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε δυο πράγματα…»

Ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου, Πάρου, Μυκόνου: Ν. Κουτελιέρης: «Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε δυο πράγματα…»

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στο Hotel Astir of Naxos, κατά την διάρκεια της οποίας, ο κύριος ομιλητής για το εγκαινιασθέν, νωρίτερα, έργο της ηλεκτρικής διασυνδέσεως των νήσων Νάξου, Πάρου και Μυκόνου, ήταν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης είχε ένα χτυπητό «μείον». Διοργανωτικά, κατά το κοινώς λεγόμενο, «δεν πήγε» η πολυαναμενόμενη εκδήλωση.

Ο διοργανωτής, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, στο θέμα των προσκλήσεων, τα «θαλάσσωσε»…

Πολύς κόσμος δεν προσεκλήθη.

«Δε χωρεί αμφιβολίας περί τούτου» (Μαρία Κωνσταντάρου, ηθοποιός – Ελληνική ταινία του 1967 – «Αχ! Αυτή η γυναίκα μου»).

Ναι, εν μέσω του εδώ και εβδομάδες εκδηλωθέντος δεύτερου κύματος του νέου κορωνοϊού, δεν ήταν πρέπον να σημειωθεί συνωστισμός εντός της όχι τεράστιας αιθούσης εκδηλώσεων τού περί ου ο λόγος ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Παράπονα υπήρξαν. Και υπάρχουν. Παράπονα δικαιολογημένα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, μάλιστα…

Δεν είναι δυνατόν, να μην εκπροσωπούνται σε μια τέτοια εκδήλωση, σύλλογοι του νησιού, όπως (για παράδειγμα) ο Εμποροεπαγγελματικός.

Ακόμη και η παρουσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ήταν ισχνή, αφού μόνο ο δήμαρχος, κ. Λιανός και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως, κ. Χατζηανδρέου, παρέλαβαν πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση. Ουδείς άλλος, από τον ημέτερο δήμο.

Προσκλήσεις δεν εδόθησαν σε αντιδημάρχους, αλλά και σε αυτόν τον ίδιο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Μαυρομμάτη. Ο τελευταίος μαζί με τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο και για τον τουρισμό, Βαγγέλη Κατσαρά, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και δεν εισήλθαν καν στην αίθουσα.

Αν μη τι άλλο, ο ΑΔΜΗΕ, αποδείχθηκε ανεπαρκής ως προς την διοργάνωση της περί ης ο λόγος ενημερωτικής εκδηλώσεως.

Δεν είναι της παρούσης να θίξουμε και το γεγονός ότι την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συμπολίτες μας που ούτε σύλλογο ούτε κάποιον άλλον φορέα παραγωγικό και μη, εκπροσωπούσαν.

Χολωμένος για τις εσφαλμένες επιλογές του διοργανωτή ΑΔΜΗΕ, δήλωσε στον Κυκλαδίτης.γρ, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Νίκος Κουτελιέρης. Που υποστήριξε:

«Και εγώ προσωπικά εκφράζω την δυσφορία μου και την δυσφορία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας, που δεν έγινε μια πιο ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα είχαμε και εμείς (ως Εμποροεπαγγελματικός), την ευκαιρία να ακούσουμε όλα όσα σημαντικά ακούστηκαν από τον υπουργό κ. Χατζηδάκη και όλους τους άλλους ομιλητές, για το εξίσου σημαντικό έργο της διασύνδεσης των νησιών μας. Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία αυτή που περιμέναμε πώς και πώς. Μεγάλο το λάθος που έγινε. Κακώς, έγινε ό,τι έγινε».

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο