"Καμπανάκι" Χαρδαλιά για Ίο και Μύκονο – Ποια άλλα νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο»

“Καμπανάκι” Χαρδαλιά για Ίο και Μύκονο – Ποια άλλα νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο»

Οκτώ νησιά βρίσκονται ένα βήμα πριν από νέα μέτρα. Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς 

Συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές για τα περισσότερα δημοφιλή νησιά όπου καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ.Χαρδαλιά 8 είναι τα νησιά που προκαλούν ανησυχία ενώ η Ιος και η Μύκονος βρίσκονται λίγο πριν το lockdown.

Η Ίος και η Μύκονος

Η Μύκονος και η Ίος έχουν, όπως έγινε γνωστό, τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης. “Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς” ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς.

Ανησυχία προκαλεί επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, της Πάρου, της Λευκάδας, της Τήνου και της Ρόδου, περιοχές στις οποίες το τελευταίο 20ήμερο παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται και κατά το τελευταίο 10ήμερο. Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.

"Καμπανάκι" Χαρδαλιά για Ίο και Μύκονο – Ποια άλλα νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο»

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο