Λ. Χατζηανδρέου για τα ορυχεία Νάξου: «Χρυσή ευκαιρία, που θα έχουμε εδώ τον κ. Χατζηδάκη…»

Λ. Χατζηανδρέου για τα ορυχεία Νάξου: «Χρυσή ευκαιρία, που θα έχουμε εδώ τον κ. Χατζηδάκη…»

Επί σειρά πολλών ετών οι σμυριδεργάτες της (ορεινής) Νάξου δίνουν αγώνα, έναν αγώνα που όμως ουδέποτε μέχρι σήμερα δικαιώθηκε. Επιθυμούν διακαώς ο κύκλος των εργασιών για την εξόρυξη της σμύριδας να ανοίγει περί τα τέλη ανοίξεως εκάστου έτους και να κλείνει με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές.
Κατά την διάρκεια της τελε Λ. Χατζηανδρέου για τα ορυχεία Νάξου: «Χρυσή ευκαιρία, που θα έχουμε εδώ τον κ. Χατζηδάκη…» υταίας συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως, λόγω covid-19) αναφανδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ετάχθησαν υπέρ του αγώνα των σμυριδεργατών. Όπως και υπέρ του αιτήματος των απασχολουμένων στα ορυχεία, που αφορά στην ικανοποίηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Στην συζήτηση λόγο είχαν και πήραν, πλην των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και σχεδόν όλων των δημοτικών συμβούλων, ο πρόεδρος της Κορώνου, παλαιός σμυριδεργάτης, Γιάννης Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος του Σκαδού και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συλλόγου Σμυριδεργατών, Μιχάλης Πάσουλας.

“Να δει μια αντιπροσωπεία…”

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, μεταξύ άλλων πρότεινε:
«Σήμερα βρισκόμαστε πάλει στον ίδιο κοινό παρονομαστή… Έχουμε δημιουργήσει, εδώ πέρα, ένα ατελείωτο χαρτοπόλεμο χωρίς κανένα ουσιώδες αποτέλεσμα… Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό… Πρέπει ο αρμόδιος υπουργός να πάρει την πολιτική ευθύνη για να ανοίξουν τα ορυχεία όχι για εξόρυξη… Εγώ, θα έλεγα το εξής: Σε λίγες μέρες θα είναι εδώ στην Νάξο ο κ. Χατζηδάκης, για να κάνει τα εγκαίνια του ΑΔΜΗΕ. Είναι μια ευκαιρία χρυσή, που θα τον έχουμε εδώ στην Νάξο… Να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο, ότι θα κλείσει ραντεβού με τον υπουργό… να δει μια αντιπροσωπεία των σμυριδεργατών με μια αντιπροσωπεία διαπαραταξιακή του δημοτικού μας συμβουλίου… Εδώ, επί τόπου, να λυθεί το ζήτημα… Στις 13 Οκτωβρίου που θα είναι εδώ ο κ. Χατζηδάκης…»
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο