//

Μήνυμα Γιάννη Βλασερού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα Γιάννη Βλασερού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται σήμερα, και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συμπατριώτης μας ιατρός, Γιάννης Βλασερός, σημειώνει:

“Σήμερα, 8 Μαρτίου, τιμούμε τις γυναίκες όλου του κόσμου, ενώ η σκέψη όλων μας βρίσκεται στις μανάδες που θρηνούν την απώλεια των παιδιών τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλονίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.  Οι αγώνες των γυναικών για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη εμπνέουν τον σεβασμό όλων μας. Η πολιτεία πρέπει να στέκεται αρωγός σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται τη βοήθεια της και ιδιαίτερα σε εκείνες τις μανάδες που αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη κάθε δυνατή στήριξη.

Μήνυμα Γιάννη Βλασερού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ας μην λησμονούμε ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά στη χώρα μας και στην πλειοψηφία των χωρών του κόσμου. Παρόλο, όμως, την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, έμφυλες ανισότητες εξακολουθούν να υφίστανται σε διάφορες εκφάνσεις του κοινωνικού βίου παρά τα ουσιαστικά βήματα που έχουν γίνει σήμερα με σκοπό την άρση τους. Επομένως, χρέος όλων μας είναι να συμβάλλει ο καθένας από το μετερίζι του στην κατάργηση αυτών των ανισοτήτων και στην περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία μας.”

Μετάβαση στο περιεχόμενο