Μύκονος: Το υπό αναβάθμιση ταχυδιυλιστήριο της Άνω Μεράς στο προσκήνιο…

Μύκονος: Το υπό αναβάθμιση ταχυδιυλιστήριο της Άνω Μεράς, στο προσκήνιο…

Με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων υδρευτικών αναγκών της περιοχής της Άνω Μεράς – ιδιαίτερα κατά την θερινή τουριστική περίοδο, στην προέγκριση  υπογραφής συμβάσεως για την προμήθεια εξοπλισμού αναβαθμίσεως και επεκτάσεως των μονάδων Διυλίσεως ΔΕΥΑ Μυκόνου, προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχειρίσεως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο συμβάσεως και την διαδικασία αναθέσεως του εν λόγω έργου, το οποίο  αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και την επέκταση των μονάδων διυλίσεως της Άνω Μεράς Μυκόνου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων υδρΜύκονος: Το υπό αναβάθμιση ταχυδιυλιστήριο της Άνω Μεράς στο προσκήνιο…ευτικών αναγκών της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την θερινή τουριστική περίοδο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, «με την προτεινόμενη πράξη προβλέπεται να εγκατασταθεί μια νέα μονάδα διυλιστηρίου σε παράλληλη λειτουργία με τις υπάρχουσες δύο μονάδες στο υφιστάμενο κτίριο στο διυλιστήριο Άνω Μεράς της Μυκόνου, με την οποία θα αυξάνεται η δυναμικότητα της συνολικής εγκατάστασης κατά 1.840 κ.μ./ημέρα».

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 396.800,00 ευρώ.

Τέλος, ας αναφερθεί ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, το περί ου ο λόγος έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Δικαιούχος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Μυκόνου.

Φωτο: MYKONOS DAILY.gr

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο