Ν. Συρμαλένιος: Αναγκαία η λύση της επιμήκυνσης στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων

Ν. Συρμαλένιος: Αναγκαία η λύση της επιμήκυνσης στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση για την ανάγκη επιμήκυνσης στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, είναι κατεπείγουσα ανάγκη να δημιουργηθούν λύσεις επιμήκυνσης της εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων, καθώς καθ’ όλα υγιείς επιχειρήσεις, που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα στη δίνη των συνεπειών της πανδημίας. Τώρα  θα πρέπει να αυπο-υστηριχθούν στην ανάκαμψή τους. Ο ξενοδοχειακός κλάδος θα πρέπει να κρατήσει ζωντανές και λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι αναγκαία λοιπόν η στήριξή τους, με την επέκταση στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχειακών μονάδων, έτσι ώστε η επόμενη μέρα της πανδημίας να τις βρει ανοιχτές και λειτουργούσες με το ανθρώπινο δυναμικό τους στη θέση τους.

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2021

Η με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2021, Ερώτηση προς τους κ. Υπουργούς: Οικονομικών και Τουρισμού, με θέμα  «Αναγκαία η λύση της επιμήκυνσης στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των Ξενοδοχείων», έχει ως εξής:

Με άρθρο του στην ενημερωτική ιστοσελίδα real.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος θέτει τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ξενοδόχων μετά το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου και σημειώνει εμφατικά στην κατακλείδα: «Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να δημιουργηθούν λύσεις επιμήκυνσης της εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων. Θα ήταν παράλογο και άδικο, καθ’ όλα υγιείς επιχειρήσεις, που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα στη δίνη των συνεπειών της πανδημίας και τώρα κάνουν τη φιλότιμη προσπάθειά τους, να μη βοηθηθούν στην ανάκαμψή τους και να απαξιωθούν. Θα ήταν πισώπλατη μαχαιριά, την ώρα μιας εθνικής προσπάθειας».

Οι δηλώσεις του κ. Τάσιου απηχούν τον καίριο προβληματισμό και την κραυγή αγωνίας του ξενοδοχειακού κλάδου να κρατήσει ζωντανές και λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, αυτό το «φιλί ζωής», με την επέκταση στην εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχειακών μονάδων, έτσι ώστε η επόμενη μέρα της πανδημίας να τις βρει ανοιχτές και λειτουργούσες με το ανθρώπινο δυναμικό τους στη θέση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 Προτίθεται η Κυβέρνηση να εξετάσει το δίκαιο αίτημα της επιμήκυνσης της εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων των ξενοδοχείων και να απαιτήσει από την Ένωση ελληνικών τραπεζών να στηριχθούν οι άνθρωποι του τουρισμού στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε με την προοπτική της επόμενης ημέρας; 

 Οι ερωτώντες Βουλευτές

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο