Νάξος: 140 γαλοπούλες τα Χριστούγεννα από τα "Γεύματα Αγάπης" της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας (φωτο-βίντεο)

Νάξος: 140 γαλοπούλες τα Χριστούγεννα από τα “Γεύματα Αγάπης” της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας (φωτο-βίντεο)

Ο ΚΥΚΛΑΔΙΤΗΣ, μέρες χρονιάρες που είναι, έκανε σήμερα, ώρες πρωινές, ένα μικρό πέρασμα από Τα Γεύματα Αγάπης που από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας εγκαινίασε στην Χώρα Νάξου η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Νάξος: 140 γαλοπούλες τα Χριστούγεννα από τα "Γεύματα Αγάπης" της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας (φωτο-βίντεο)

Εκεί, συναντήσαμε μια γνωστή και καλοσυνάτη, παλιά γνώριμή μας, την κυρία Νικολέττα, η οποία, καθημερινά, πριν καλά καλά χαράξει, καταγίνεται με την προετοιμασία και την παρασκευή των γευμάτων, για να είναι όλα έτοιμα γύρω στις 11 το πρωί, ώρα κατά την οποία αρχίζει η διανομή.

Σιτίζονται, Στα Γεύματα, σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 120 συμπολίτες μας. Νάξιοι και μη.

Τα Γεύματα Αγάπης – κατά γενική ομολογία – καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σιτίσεως του κόσμου, που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη. Χαρακτηριστική η επισήμανση-παρότρυνση του Σεβασμιότατου κ. Καλλίνικου: «Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας, ποτέ, χωρίς το ημερήσιο γεύμα του. Και να φροντίζετε να μένει απόλυτα ικανοποιημένος. Οι ανάγκες της εποχής είναι μεγάλες, γι’ αυτό τα γεύματα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο χορταστικά.»

Δύο λόγια μας είπε η κ. Νικολέττα, με το καλημέρα, για να μιλήσει στην συνέχεια στην κάμερα του ΚΥΚΛΑΔΙΤΗ:

«Σήμερα θα έχουμε λαχανόρυζο με λεμόνι και αύριο σούπα λαχανικών, χωρίς λάδι, γιατί νηστεύουμε, και την Παρασκευή θα ψήσουμε γαλοπούλα, όχι μία, 140!!! Θα μας βοηθήσει και ο Δημήτρης (Παπαδόπουλος) του ζαχαροπλαστείου Ραντεβού. Θα ψήσει κι αυτός εκεί, γιατί εγώ, εδώ, θα βάλω και πατάτες στον φούρνο.

Ο κόσμος είναΝάξος: 140 γαλοπούλες τα Χριστούγεννα από τα "Γεύματα Αγάπης" της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας (φωτο-βίντεο)ι ευχαριστημένος, γιατί βοηθάμε πάρα πολύ όλους που έχουν ανάγκη τα Γεύματα Αγάπης. Ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε, προ καιρού, λόγω κορωνοϊού, αλλά μας είπε ο Σεβασμιότατος κ. Καλλίνικος, «όχι δεν γίνεται να κλείσουμε τώρα που ο κόσμος μας έχει πιο πολύ ανάγκη. Και πήρε την απόφαση να συνεχίσουμε κανονικά να μαγειρεύουμε, καθημερινά, για τον κόσμο.

Έχουμε το φαγητό ζεστό για όλους. Και νομίζω πως πρέπει όλοι μας να ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο που άφησε ανοικτό το συσσίτιο.

Την ερχόμενη Παρασκευή, λοιπόν, θα προσφέρουμε την γαλοπούλα που θα είναι ψητή με πατάτες, θα δώσουμε και κανένα κοτόπουλο δώρο. Όποιος έρχεται θα παίρνει και ένα κοτόπουλο, για να έχει να μαγειρέψει την άλλη μέρα.

Δόξα τω Θεώ, φαγητά έχουμε μπόλικα και πεντακάθαρα.

Κι εγώ, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια. Στενοχωριέμαι κι εγώ πάρα πολύ που βλέπω έξω αυτή τη κατάσταση. Όλοι ζοριζόμαστε. Όμως, το παλεύουμε.

Κοντά μας, όπως πάντα, από την αρχή που ξεκίνησε η Μητρόπολη και ο Σεβασμιότατος τα Γεύματα Αγάπης, ήταν και είναι και τώρα ακόμη πιο πολύ ο κύριος Βαγγέλης Παπαδόπουλος. Μάλιστα, εκτός των άλλων που προσφέρει, γιατί είναι σχεδόν όλη την ημέρα αυτές τις γιορτινές μέρες μέσα στην αγορά, ό,τι του δίνει από το Ραντεβού ο γιός του ο Δημήτρης, μας το φέρνει εδώ και εμείς με τη σειρά μας το προσφέρουμε στον κόσμο. Προχτές μάς έφερε τρείς κούτες με πολλά πράγματα από το Ραντεβού. Θα μοιράσαμε όλα στον κόσμο, που δεν ξεχνά ν μας ευχαριστεί. Τώρα, θα φέρει μαρμελάδα με βερίκοκο που έχει φτειάξει ο Δημήτρης και θα δώσουμε όλες τις μερίδες στον κόσμο.»

-Δείτε το μαγνητοσκοπημένο στιγμιότυπο…

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο