Νάξος, Δημοτικές Εκλογές 2023 - Η δήλωση υποψηφιότητας του υποψηφίου δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Πολυκρέτη

Νάξος, Δημοτικές Εκλογές 2023 – Η δήλωση υποψηφιότητας του υποψηφίου δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Πολυκρέτη

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητές  μου Συμπολίτισσες, Αγαπητοί μου Συμπολίτες, καλή σας μέρα!

Νάξος, Δημοτικές Εκλογές 2023 - Η δήλωση υποψηφιότητας του υποψηφίου δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Πολυκρέτη

Καταρχάς θα ήθελα λόγω της ημέρας να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, με υγεία και δύναμη. Εύχομαι επίσης, σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό μας και σε κάθε γονιό,  να οπλιστούν με υπομονή, επιμονή, με δύναμη ψυχής, με ελπίδα, πίστη, ώστε να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά μας σε κάθε τους βήμα.

Διανύσαμε και διανύουμε, μια περίοδο δύσκολης συγκυρίας για την Πατρίδα μας. 

Από τη μια η οικονομική κρίση και από την άλλη η υγειονομική κρίση, που έχουν επηρεάσει άμεσα τις ζωές μας. Ωστόσο, ελπίδα για όλους μας αποτελεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα. 

Σε αυτήν την περίοδο όμως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που παίζει έναν από τους πιο σημαντικούς και ουσιαστικούς ρόλους στη ζωή όλων μας, είναι αναγκαίο -και υποχρεωμένη θεωρώ- να βοηθήσει τα μέγιστα και να σταθεί δυναμικά στο πλευρό των πολιτών. Πρέπει να κάνουμε  στην άκρη την απαισιοδοξία και την απογοήτευση και να κοιτάξουμε το μέλλον, με θάρρος και αισιοδοξία.

Η εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η αλληλεγγύη, θα πρέπει να πρυτανεύσουν, παράλληλα με τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης  σε τοπικό επίπεδο, βάσει των απαιτούμενων πολιτικών που θα πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν.

Σήμερα, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ο τόπος μας να πάει μπροστά! 

Από τούτο το βήμα λοιπόν απευθυνόμενος σε εσάς, δηλώνω επίσημα την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν σε 13 μήνες από σήμερα. 

Στόχος μου είναι η διαμόρφωση και ο σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης των νησιών μας που ευελπιστώ στην αφομοίωσή της από το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό για την υλοποίηση και εφαρμογή της, με τελικό αποδέκτη την ίδια την κοινωνία.

Για το σχεδιασμό αυτό, βασίζομαι σε τομές που θα πρέπει να γίνουν και οι οποίες θα προέλθουν μέσα από συνεργασίες και συζητήσεις, με ειλικρίνεια, αλληλοσεβασμό, εμπιστοσύνη, αντικειμενικότητα και συλλογικότητα. Είναι άμεση ανάγκη για τον τόπο μας, η λήψη πρωτοβουλιών και η εφαρμογή αποφάσεων σε δράσεις που έχουν ανάγκη τα νησιά μας και που θα προάγουν τελικά το Κοινό μας συμφέρον. 

Αξιοποιώντας την απέραντη αγάπη μου για τα νησιά μας, την εμπειρία και την γνώση που έχω αποκτήσει μετά τη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, έχοντας δώσει ουσιαστικά δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια και με τη βοήθεια των συνεργατών μου, δημιουργούμε ένα πολυσυλλεκτικό, υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με μοναδικό στόχο, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, την οικονομική ανάπτυξη, την καλύτερη δυνατή λύση σε προβλήματα ανεργίας αλλά και την αλληλεγγύη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας. Δεν θα διαχωρίσουμε κανέναν και μακριά από μας οι όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις.

Τον αγώνα αυτό θα τον δώσω, με σεβασμό σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου, όπου τόσα χρόνια  με τιμάτε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας και με την δική σας υποστήριξη και συμβολή θα προχωρήσω, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μου και την ανάγκη του, να μπει σε έναν αναπτυξιακό δρόμο, όπως του αξίζει.

Τα νησιά μας έχουν τεράστιες δυνατότητες και το γνωρίζουμε. Δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο αδρανείς, δεν μπορούν να συσσωρεύονται και να διογκώνονται  άλλο τα προβλήματα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Πώς έφτασα ως εδώ; Πολλοί συμπολίτες μας, βλέποντας καταστάσεις και προβλήματα, με παρότρυναν να σταθώ επικεφαλής μιας νέας δημοτικής κίνησης, με στόχο, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και όλους τους τομείς.

Για το λόγο αυτό ακριβώς, ξεκινώ άμεσα το διάλογο και τη συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας και φυσικά με τους ίδιους τους πολίτες, αξιοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας,  σε ένα ευρύ δημόσιο διάλογο, σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό κύκλο εργασιών, καταγράφοντας τα προβλήματα και ακούγοντας προτάσεις, διαμορφώνοντας μαζί με εσάς ένα πρόγραμμα δράσης για την επόμενη δημοτική περίοδο, που θα στοχεύει στην επίλυση μικρών και μεγάλων ζητημάτων αλλά πάνω από όλα, σε μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας! 

Αυτό θα το πετύχουμε και το πιστεύω πραγματικά! 

Μπορούμε να το πετύχουμε, αξιοποιώντας πρόσωπα ικανά και όλους τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και ευκαιρίες που δίνονται, αλλάζοντας ριζικά το δήμο μας! 

Αρχίζουμε δουλειά! 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα ξεκινήσουμε επισκέψεις και ενημερώσεις σε όλα τα νησιά, χωριά και οικισμούς του Δήμου μας, ώστε να συνομιλήσουμε με κάθε κάτοικο, με κάθε φορέα για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον μας.

Θα ήθελα πριν κλείσω… να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σε όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις των νησιών μας:

Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, με γνώμονα και οδηγό την αγάπη μας και μόνο για τα νησιά μας, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις κάθε πολίτη, βοηθώντας και προάγοντας τον τόπο μας, όπως ακριβώς του αξίζει.

Τώρα είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ, να δώσουμε θέση στην αισιοδοξία, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία των νησιών και των πολιτών τους.

Σε αυτόν το δρόμο, σε αυτήν την πορεία, σας θέλουμε όλους μαζί μας!

Σας ευχαριστώ!

Μανώλης Ευστ. Πολυκρέτης

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο