Νάξος: H μίσθωση του κέντρου «Αιγαίο», για Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό… Η υποβολή αιτήματος από τον Δήμο στο "Εργασίας", σήμερα… Η επιπλέον χρηματοδότηση των 50.000 ευρώ…

Νάξος: H μίσθωση του κέντρου «Αιγαίο», για Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό… Η υποβολή αιτήματος από τον Δήμο στο “Εργασίας”, σήμερα… Η επιπλέον χρηματοδότηση των 50.000 ευρώ…

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (με βάση την 3η Τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή του δήμου ή του νομικού προσώπου του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας) και εν προκειμένω η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε), έχοντας υπ’ όψιν το ΠΔ 99/2017 (ΦΕΚ Α΄ 141/28-9-2017) – «Καθορισμός προϋποθέσεων αδειοδότησης και λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή υπηρεσίας των δήμων», την με αρ.πρωτ.14016/24-4-2018 εγκύκλιο 12 του Υπουργείου Εσωτερικών – «Διευκρινίσεις επί της διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας  δημοτικών» παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι την 31η Ιουλίου 2018, την από 27/04/2018 Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Εσωτερικών  και της ΕΕΤΑΑ ΑΕ και την τροποποίηση αυτής με ημ. 26/06/2020 κ.λπ., με το 30 Ιουνίου 2020 και με το με Αρ. Πρωτ.: 8454 έγγραφό του, καλεί

  1. Τους Δήμους οι οποίοι ήδη λειτουργούν σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής  και βρεφονηπιακής φροντίδας
  2. Τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων που ήδη λειτουργούν σταθμούς με τμήματα  βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας
  3. Τους Δήμους οι οποίοι δεν έχουν ήδη λειτουργούντες σταθμούς με τμήματα  βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας
  4. Τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων της περίπτωσης 3 που δεν έχουν ήδη λειτουργούντες σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής  φροντίδας

Να υποβάλουν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή του Δήμου ή του Νομικού προσώπου του Δήμου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από πόρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία έως δύο νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

H υποβολή των προτάσεων ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα λήγει στις 31  Δεκεμβρίου 2020.

Ειδικότερα:

  1. Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε  αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει, ή να  αποτελέσουν τμήματα νέου / νέων σταθμού / σταθμών που θα συστήσει ο Δήμος.
  2. Επίσης τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν και σε νεοσύστατους σταθμούς, για  τους Δήμους που δεν είχαν αντίστοιχες δομές στο παρελθόν, εφόσον έχουν  εξασφαλίσει χώρο ικανό να διαμορφωθεί ώστε να στεγάσει, ή να αποτελέσουν  τμήματα νέου/νέων σταθμού/ων που θα συστήσει ο Δήμος.
  3. Οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών (κατηγορίες 1,2),οι οποίοι ήδη λειτουργούν σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας και που  ήταν ήδη λήπτες της σχετικής επιχορήγησης από το εν λόγω πρόγραμμα στην βάση παλιότερων προσκλήσεων δεν έχουν την δυνατότητα επιπρόσθετης υποβολής  αίτησης Χρηματοδότησης.

Η συνολική χρηματοδότηση για τους δικαιούχους των κατηγοριών 1 και 2 δε μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 50.000,00 ευρώ για:

∙ ένα τμήμα δυναμικότητας έως 12 βρεφών, ή

∙ ένα τμήμα δυναμικότητας έως 25 νηπίων.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφασίζει σήμερα να προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος περί ιδρύσεως, εγκαταστάσεως και λειτουργίας (νέου) 3ου Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού στο κτήριο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το εξοχικό κέντρο διασκεδάσεως το οποίο πληροί όλους τους απαιτούμενους σχετικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ημέτερο δημοτικό συμβούλιο, θα ζητηθεί, σήμερα, επιπλέον χρηματοδότηση από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε

Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, στο με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2020 και με θέμα «Συμμετοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων παιδικής φροντίδας» έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Μαυρομμάτη, αναφέρει:

Ειδικότερα:

  1. Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς  υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί ώστε να τα στεγάσει, ή να αποτελέσουν τμήματα  νέου / νέων σταθμού / σταθμών που θα συστήσει ο Δήμος. ΑΔΑ: ΩΓ33465ΖΩ5-ΗΧΔ 3  2. Επίσης τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν και σε νεοσύστατους σταθμούς, για τους Δήμους  που δεν είχαν αντίστοιχες δομές στο παρελθόν, εφόσον έχουν εξασφαλίσει χώρο ικανό να  διαμορφωθεί ώστε να στεγάσει, ή να αποτελέσουν τμήματα νέου/νέων σταθμού/ων που θα  συστήσει ο Δήμος.
  2. Οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών(κατηγορίες 1,2),οι οποίοι ήδη λειτουργούν σταθμούς με  τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας και που ήταν ήδη λήπτες της σχετικής  επιχορήγησης από το εν λόγω πρόγραμμα στην βάση παλιότερων προσκλήσεων δεν έχουν την  δυνατότητα επιπρόσθετης υποβολής αίτησης Χρηματοδότησης. Η συνολική χρηματοδότηση για  τους δικαιούχους των κατηγοριών 1 και 2 δε μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 50.000,00 ευρώ για: ∙ ένα τμήμα δυναμικότητας έως 12 βρεφών, ή ∙ ένα τμήμα δυναμικότητας έως 25 νηπίων.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω αλλά και της αναγκαιότητας ενός νέου παιδικού σταθμού  εισηγούμαστε στο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση ή μη:

1) Της ίδρυσης ενός νέου παιδικού σταθμού

2) Την συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης με σκοπό την ίδρυση νέων  τμημάτων παιδικής φροντίδας από την ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης  (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε.

3) Την εξουσιοδότηση του δημάρχου ή του αρμόδιου αντιδημάρχου για κάθε νόμιμη  υπογραφή

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο