Νάξος - Μανώλης Πολυκρέτης: Ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Δ. Λιανό (για το κτήριο του δημαρχείου) - "Να ενεργοποιηθείτε..."

Νάξος – Μανώλης Πολυκρέτης: Ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Δ. Λιανό (για το κτήριο του δημαρχείου) – “Να ενεργοποιηθείτε…”

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΟ

Σχετ.: 1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΔ ΠΕΚΑ & ΠΟΛΠΡΟ 12528/28-11-23 ΥΠ. ΕΘΝ. ΟΙΚ.

Νάξος - Μανώλης Πολυκρέτης: Ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Δ. Λιανό (για το κτήριο του δημαρχείου) - "Να ενεργοποιηθείτε..."

κ. Δήμαρχε,

Το έτος 2003 ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε πλήρη χρήση το κτήριο του Δημαρχείου, που στην ουσία ήταν ένα στολίδι στη Χώρα της Νάξου. Σήμερα, με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο και το λέω έτσι, διότι παρατηρώντας το κάποιος, βλέπει άμεσα και εμφανώς ακριβώς αυτήν την εγκατάλειψη και την συνεχή καταστροφή του, στα δομικά του στοιχεία και γενικά όπου το παρατηρήσει. 

Το κτήριο χρήζει και άμεσα μάλιστα, σοβαρών επεμβάσεων αποκατάστασης και συντήρησης σε όλη την κτηριακή υποδομή του (αποκαταστάσεις βλαβών στα δομικά του στοιχεία, επιχρίσματα, χρωματισμοί, συντήρηση κουφωμάτων, μονώσεις κ.λπ., εξωτερικά κι εσωτερικά) και στους εξοπλισμούς του. Άλλωστε ήσασταν υπεύθυνος λειτουργίας και διαχείρισης αυτού του κτηρίου, μεταξύ άλλων, από την πρώτη σας θητεία, ως αντιδήμαρχος,  το έτος 2011.

Έχετε αναφέρει πολλάκις, ότι σαν έργο έχει πρόβλημα νομιμότητας (τυπικής), διότι όπως έχετε ισχυριστεί δεν έχει γίνει η παραλαβή του ως έργο, οπότε κατά την άποψή σας, τίθεται θέμα χρηματοδοτήσεών του. Αν είναι έτσι, τηρήστε έστω τώρα όλες τις ισχύουσες νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, ορίστε επιτροπή, ώστε να διενεργηθεί ότι απαιτείται,  για την παραλαβή του και το θέμα να λήξει. Δεν μπορεί να το «σέρνεται» άλλο συνέχεια ως θέμα, απλά για να δικαιολογείται πιστεύω  την απραξία σας. 

Σημειώνω ότι έχει για 3η φορά «ανοίξει» πρόσκληση της πολιτείας για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων.

Σας καλώ λοιπόν γι’ άλλη μια φορά, επειδή όλοι οι δήμοι «τρέχουν» να προλάβουν και να εγκριθούν  για χρηματοδοτήσεις σε τέτοια προγράμματα κι επειδή τα χρήματα των προγραμμάτων αυτών είναι συγκεκριμένα και κατά τη  λαϊκή ρήση «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε», θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να «τρέξετε» για χρηματοδότηση, διότι πραγματικά είναι αμαρτία το κράτος να δίνει πλουσιοπάροχα χρήματα, για τέτοιες δράσεις και ο Δήμος μας να χάνει σταθερά όλες αυτές τις παροχές, προς όφελός του και προς όφελος των πολιτών του. 

κ. Λιανέ, σας ενημερώνω, ότι υπάρχει ενεργή πρόσκληση με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων κεντρικής Διοίκησης & Ο.Τ.Α» Α’ βαθμού και μάλιστα με πλήρη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, προκειμένου να αποκτήσει το Δημαρχείο μας την αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων του, ανανέωση του συστήματος ψύξης – θέρμανσης, με σωληνώσεις κ.λπ., με σύγχρονα μηχανήματα  και μάλιστα χωρίς καμία  οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και κατά συνέπεια των δημοτών μας. 

Βλέπετε πως τώρα και το προσωπικό του Δημαρχείου και οι πολίτες που το επισκέπτονται, είναι αναγκασμένοι να παίρνουν μέτρα για να αντεπεξέλθουν π.χ. του κρύου το χειμώνα ή να μην αντέχουν την ζέστη το καλοκαίρι. 

κ. Δήμαρχε,

σας καλούμε για άλλη μια φορά, να ενεργοποιηθείτε επιτέλους και να ενεργήσετε τα δέοντα, να αξιοποιείτε τους ευρωπαϊκούς πόρους και τα αντίστοιχα προγράμματα, που συνεχώς «τρέχουν», όπως για παράδειγμα τώρα, για την επέκταση κι αναβάθμιση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Δήμου μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων του Δημαρχείου, που τόσο έχει ανάγκη σε αυτόν τον τομέα και χρήζει επεμβάσεων με ολοκληρωμένες χρηματοδοτούμενες δράσεις, προσφέροντας και μην επιβαρύνοντας τους  πολίτες  οικονομικά, ιδιαίτερα τώρα στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. 

Καταθέτω την πρόσκληση και παρακαλώ για την κατάθεση του τεχνικού δελτίου  και την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

 

Με τιμή

Πολυκρέτης   Εμμανουήλ 

Δημοτικός Σύμβουλος

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο