Νάξος: Οι πάσχοντες από καρκίνο, στο έλεος του Θεού... Γιατί με μεγάλες (και εγκληματικές;) καθυστερήσεις φτάνουν τα φάρμακα στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ;

Νάξος: Οι πάσχοντες από καρκίνο, στο έλεος του Θεού… Γιατί με μεγάλες (και εγκληματικές;) καθυστερήσεις φτάνουν τα φάρμακα στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ;

Τα φάρμακα για τους πάσχοντες από καρκίνο δεν φτάνουν εγκαίρως στο Γ.Ν – Κ.Υγείας Νάξου. Μερικές φορές μάλιστα, όπως συμβαίνει εδώ και περίπου ένα μήνα, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλης διάρκειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους συμπολίτες μας που θέλουν – και πρέπει – να ακολουθήσουν πιστά την θεραπευτική αγωγή που τους έχει χορηγηθεί.

Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας δεν έχει φροντίσει να ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας των απασχολούμενων στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με αποτέλεσμα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο ημέτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας να παραλαμβάνει τις σχετικές προμήθειες με μεγάλη καθυστέρηση. Να υπογραμμιστεί επίσης ότι καθυστερήσεις παρατηρούνται και στον τρόπο μεταφοράς των φαρμάκων στο νησί, εξαιτίας της γενικότερης συγχύσεως που προκαλούν στις μεταφορές τα περιοριστικά μέτρα για την μη εξάπλωση της πανδημίας της covid-19 καθώς επίσης και ο μεγάλος φόρτος των μεταφορικών.

Άξιον λόγου είναι και το ακόλουθο γεγονός: Ο ΕΟΠΥΥ προ μηνός απέστειλε έγγραφο προς τους φαρμακοποιούς ενημερώνοντάς τους ότι για το χρονικό διάστημα των εορτών δεν θα είναι δυνατή η διεκπεραίωση αιτημάτων μέσω της πλατφόρμας χορηγήσεως φαρμάκων υψηλού κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες θα είναι κλειστές.

Με βάση όλα τα προαναφερθέντα, εύκολα γίνεται αντιληπτός ο (σοβαρός) λόγος που οι πάσχοντες από καρκίνο στο νησί μας και στις Μικρές Κυκλάδες – και βεβαίως και οι συγγενείς τους -, δηλώνουν απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η πολιτεία.

Αν μη τι άλλο, αδήριτη  υποχρέωση των αρμοδίων και δη και των εκπροσώπων μας στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι να σπεύσουν να κάνουν την ενδεικνυόμενη παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας και στους καθ’ ύλην θεσμοθετημένους αρμόδιους φορείς του, προκειμένου να πάψει να «συντηρείται» η συγκεκριμένη «γάγγραινα» που απειλεί ανθρώπινες ζωές στην Νάξο και στα γύρω νησιά.

Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Νίκος Συρμαλένιος, έχουν, τώρα, τον λόγο. Γνωρίζουν, όλοι τους, πολύ καλά τι οφείλουν να κάνουν για τους ανυπεράσπιστους συμπολίτες μας που δίνουν καθημερινά αγώνα μεγάλο ενάντια στην επάρατο…

Είναι αδιανόητο τα όποια εργασιακά ζητήματα απασχολούν τον ΕΟΠΥΥ και τους εργαζομένους σε αυτόν, να βλάπτουν σοβαρά την δημόσια υγεία.

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο