Σμυριδεργάτες Νάξου: Κινητοποιήσεις, σε Νάξο και Αθήνα, εάν…

Νάξος: Περιμένουν τον Χατζηδάκη, για να πιάσουν δουλειά οι σμυριδεργάτες… Οι ιδιώτες μεταλλειολόγοι…  

Τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, περιμένουν πώς και πώς οι του Συλλόγου Σμυριδεργατών Νάξου να αφιχθεί στην Νάξο, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους που αφορούν στην ημερομηνία ενάρξεως των εργασιών για την εξόρυξη της σμύριδας.

Όπως είναι γνωστό, ο κύκλος εργασιών για την εξόρυξη του πολύτιμου μεταλλεύματος από τις περιοχές της ορεινής Νάξου καθυστέρησε και εφέτος. Γι’ αυτό και οι σμυριγλάδες του νησιού είναι επί ποδός, σκεπτόμενοι τον χειμώνα που έρχεται και ο οποίος – αν είναι … χειμώνας πραγματικός;! -, (τότε) η «ζωή» τους στα ορυχεία σμύριδας μέσα, θα είναι δύσκολη.

Ο κ. Χατζηδάκης θα βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες στο νησί της Νάξου, στις 13 του τρέχοντος μηνός, προκειμένου να εγκαινιάσει τον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στο νησί.

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες συγκλίνουσες, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση (και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συγκεκριμένα), φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε διαγωνισμό προκειμένου ιδιώτες μεταλλειολόγοι να προβούν σε «έλεγχο ασφαλείας» των ορυχείων, ώστε – εν ευθέτω χρόνω (όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές) -, να δώσουν το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών εξορύξεως της σμύριδας.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο