Νάξος: "Πέταξε" με το ΕΚΑΒ στις 5 μ.μ. σήμερα, το "κρούσμα" covid-19...

Νάξος: “Πέταξε” με το ΕΚΑΒ στις 5 μ.μ. σήμερα, το “κρούσμα” covid-19… (βιντεο)

Διακομίστηκε, η ώρα 5 μ.μ., με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, και σε νοσοκομείο αναφοράς του λεκανοπεδίου Αττικής, ο καταγόμενος από Νάξο και μόνιμος κάτοικος τοπικής κοινότητας της περιοχής Λιβαδιού, που προ ωρών, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η προετοιμασία για την αεροδιακομιδή του ασθενούς ξεκίνησε γύρω στις 3 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο Νάξου προσγειώθηκε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που μετέφερε στο νησί της ειδική κάψουλα για την μεταφορά του “κρούσματος”.

Ήταν ή ώρα περίπου 4:30 μ.μ. όταν το ασθενοφόρο μετέφερε τον ασθενή στο αεροδρόμιο.

Λίγο αργότερα και αφού σχολαστικά τηρήθηκαν όλα όσα το πρωτόκολλο για την αεροδακομιδή κρούσματος covid-19 προβλέπει, η κάψουλα μετεφέρθη στο ελικόπτερο.

Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα της εξετάσεως (για ανίχνευση του covid-19) στην οποία υπεβλήθη στο ΓΝ-Κέντρο Υγείας Νάξου ο άνω των 60 ετών άνδρας (που πάσχει από υποκείμενο νόσημα), έγιναν γνωστά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, χτες.

Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας ο ασθενής (που σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε όχι ανησυχητικά συμπτώματα της νόσου), παρέμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου του νησιού.

-Ήταν το σημερινό απόγευμα πολύ δύσκολο για το αεροδρόμιο του νησιού.

Την ώρα που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες για την αεροδιακομιδή, δύο πτήσεις (μία της Aegean και μία της Sky Express) ήταν σε αναμονή στην πίστα του αεροδρομίου και σε απόσταση ασφαλείας από το ασθενοφόρο και το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Κατά γενική ομολογία όλα λειτούργησαν κατά υποδειγματικό τρόπο στον Κρατικό Αερολιμένα Νάξου.

 

 

 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο