Νάξος: Την Τετάρτη, 22/12 Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός - Φ.Μαυρομμάτης: Ρεαλιστικό το Τεχνικό Πρόγραμμα, ορθολογικά δομημένος ο Προϋπολογισμός"

Νάξος: Την Τετάρτη, 22/12 Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός – Φ.Μαυρομμάτης: Ρεαλιστικό το Τεχνικό Πρόγραμμα, ορθολογικά δομημένος ο Προϋπολογισμός”

Για πρώτη φορά μετά από πολλά έτη έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικού Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ο προϋπολογισμός του επομένου Οικ. Έτους – και συγκεκριμένα την προσεχή Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, στις 2 μ.μ.

Νάξος: Την Τετάρτη, 22/12 Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός - Φ.Μαυρομμάτης: Ρεαλιστικό το Τεχνικό Πρόγραμμα, ορθολογικά δομημένος ο Προϋπολογισμός"

Νωρίτερα (η ώρα 12) το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να συζητήσει και να ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με τις σχετικές δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε ο πρόεδρος του δ.σ., Φώτης Μαυρομμάτης, ο οποίος νωρίς χθες το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο “Κ” μαζί του:

“Τεχνικό Πρόγραμμα ρεαλιστικό και προϋπολογισμός ορθολογικά δομημένος”

 

“Ο πολυνησιακός δήμος μας με συνέπεια και προσήλωση στις υποχρεώσεις του έναντι των κατοίκων και των πέντε νησιών προσπάθησε φέτος να ‘τρέξει’ όσο πιο γρήγορα μπορούσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου εγκαίρως (πλην την λήξη του τρέχοντος έτους δηλ.) να έχει έτοιμο και το τεχνικό Πρόγραμμα για το νέο έτος αλλά και τον προϋπολογισμό. Ως προς τούτο το τελευταίο, η συμβολή των οικονομικών στελεχών μας ήταν καθοριστική. Γι’ αυτό και όλους τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ δημόσια. Μόχθησαν όλοι τους με στόχο και σκοπό να επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο. Και τα κατάφεραν! Έρχεται λοιπόν και το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο, εγκαίρως. Η ψήφισή τους θα σημάνει και την έναρξη μιας νέας πιο μεγάλης προσπάθειας που θα καταβληθεί μέσα στο επόμενο έτος για την ολοκλήρωση όσων έργων έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς και όσων έχουν ήδη σχεδιαστεί και τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη τα νησιά μας. Θα δοθεί την προσεχή Τετάρτη η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, κατά την διάρκεια δύο ξεχωριστών συνεδριάσεων, μέσω τηλεδιασκέψεως (λόγω των γνωστών μέτρων προστασάις από τον covid), να διατυπώσουν τις απόψεις και να ψηφίσουν για το καλό κάθε κοινότητας και στα πέντε νησιά. Σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας ταλανίζεται από την βαθιά και επικίνδυνη υγειονομική κρίση, εμείς ως δημοτικό συμβούλιο, οφείλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω σε μια κοινωνία 20.000 και πλέον μονίμων κατοίκων-συνδημοτών μας που λόγω κορωνοϊού έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κρίση. Και το υπογραμμίζω αυτό, γιατί μόνο με ένα τεχνικό πρόγραμμα ρεαλιστικό και έναν προϋπολογισμό ορθολογικά δομημένο και υλοποιήσιμο και στα μέτρα των οικονομικών μας δυνατοτήτων, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε έργα αποδοτικά και σε καθε περίπτωση χρήσιμα για τα νησιά μας και τους κατοίκους τους.” 

 

Η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος – Τακτική συνεδρίαση (Τετάρτη, 22/12/’21, 12:00)

Ψήφιση  Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, έτους 2022.

Καθορισμός δημοτικών τελών καθαριότητας–ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2022 (υπ’ αριθμ. 510/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

Καθορισμός δημοτικών τελών ύδρευσης-αποχέτευσης για το έτος 2022 (υπ’ αριθμ. 509/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

Kαθορισμός δημοτικών τελών και δικαιωμάτων Δημοτικών Κοιμητηρίων για το έτος 2022 (υπ’ αριθμ. 513/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

Kαθορισμός δημοτικών τελών διαφήμισης για το έτος 2022 (υπ’ αριθμ. 512/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

Kαθορισμός δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2022 (υπ’ αριθμ. 511/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

Έγκριση ή μη παράτασης εκμίσθωσης Δημοτικού Σφαγείου στη θέση «Μύλος» της Κοινότητας Φιλωτίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έγκριση ή μη παράτασης εκμίσθωσης Δημοτικού Σφαγείου στη θέση «Ξηρόκαμπος» της Κοινότητας Νάξου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έγκριση ή μη παράτασης μίσθωσης ακινήτου στη θέση «Φουντάνα» Κοινότητας Νάξου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, για χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Έγκριση ή μη εκμίσθωσης Δημοτικού Κτηρίου Κοινότητας Δαμαριώνα Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Λήψη απόφασης για την απ’ ευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Κοινότητα Δονούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, για εγκατάσταση μικροεπεκτατικού Σταθμού Κινητής Τηλεφωνίας.

Aναμορφώσεις χρηματοδοτούμενων έργων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, οικ. έτους 2021. 

Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2021.

Λήψη απόφασης περί ψηφίσματος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, με τίτλο: «Χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Η ψήφιση του προϋπολογισμού – Τακτική συνεδρίαση (Τετάρτη, 22/12/’21, 2 μ.μ.)

Ψήφιση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2022 Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (υπ’ αρ. 483/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής). 

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο