Νέα μέτρα: Σε ποια νησιά θα απαιτείται rapid test στην επιστροφή - Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα: Σε ποια νησιά θα απαιτείται rapid test στην επιστροφή – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Μέχρι σήμερα στην επιστροφή από τα νησιά συνιστάται μόνο το self test. Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη κυβερνητικά στελέχη είναι σε επικοινωνία με τους τοπικούς άρχοντες ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορούν να στηθούν έστω την τελευταία στιγμή μονάδες που να πραγματοποιούν rapid test τα οποία θα σταλούν από την Αθήνα.

 

Προς ώρας πάντως η εικόνα είναι μάλλον απογοητευτική καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη και το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό ειδικά για τα μικρά νησιά που δεν διαθέτουν και την υποδομή.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr μόνο στα μεγάλα νησιά υπάρχει η δυνατόητητα για rapid test καθώς πολλά έχουν και διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα.

Στις περιπτώσεις αυτές είναι πιθανό η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι θα απαιτείται rapid test για την επιστροφή από το ταξίδι. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε ότι η επιτροπή το πρότεινε και συζητήθηκε εκτενώς, αλλά θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η κυβέρνηση εξετάζει να γίνονται rapid test ειδικά στα μεγάλα νησιά που έχουν και νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος,η Πάρος, η Νάξος, η Κρήτη κ.α.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα νησιά της άγονης γραμμής που έχουν είτε μόνο αγροτικό γιατρό ή πολύ μικρά κέντρα υγείας ή ακόμη και καθόλου.

Πως γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά

Για μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Για ανήλικους έως 17 ετών αρκεί οποιοδήποτε τεστ, ενώ για την επιστροφή από τα νησιά υπάρχει αυστηρή σύσταση για self test σε όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Νέα μέτρα: Σε ποια νησιά θα απαιτείται rapid test στην επιστροφή - Τι είπε ο Χαρδαλιάς

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο