Παρασκευή, 11 Μαρτίου - Ο καιρός στις Κυκλάδες: Νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο, χιονοπτώσεις.

Παρασκευή, 11 Μαρτίου – Ο καιρός στις Κυκλάδες: Νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο, χιονοπτώσεις.

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις, σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βόρεια τους 04 με 06 βαθμούς, στα δυτικά καθώς και τη νησιωτική χώρα τους 08 με 10 και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 06 με 08 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6, στα βόρεια και ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

About The Author

Μετάβαση στο περιεχόμενο